REVIEWJK Acoustics

JK Prestige Air

Iedere keer wanneer ik tijdens een show de ruimte van JK Acoustics bezoek valt me als eerste het grote aantal bezoekers op dat zich daar bevindt. Het tweede is steevast de constatering dat kijken naar, en praten over, de tentoongestelde producten voor die bezoekers niet de belangrijkste reden is om zich daar op te houden. Keer op keer is het juist de muziek, en de wijze waarop die door een JK Acoustics systeem wordt weergegeven, die de bezoekers aan de ruimte bindt.

Ook tijdens de Nationale AV Dagen 2013 in Veldhoven is dat weer het geval. Johan Ketelaar, samen met zoon Marthijn Ketelaar de drijvende kracht achter JK Acoustics, geniet zelf ook zichtbaar van de lp's en cd's die hij ten gehore brengt. Met uitzondering van de analoge draaitafel bestaat de set waarop hij dat doet uit gloednieuwe producten.

Te weten het JK Prestige Air luidsprekersysteem en de elektronica van de JK Reference lijn. Toen ik Johan eind vorig jaar bezocht in het kader van het 35 jarig bestaan van JK Acoustics had ik het prototype van het luidsprekersysteem al even bewonderd en zodra ik op de show de klank hoor weet ik dat ik deze luidsprekers enige tijd uitgebreid in mijn eigen luisterruimte wil beluisteren. De afspraak is snel gemaakt en kort na de show verschijnt Johan bij mijn woning. Tot mijn grote verrassing heeft hij niet alleen de luidsprekerset maar ook de volledige JK Reference elektronicalijn bij zich, met inbegrip van het prototype van de eindversterker.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE