REVIEWAyre

Ayre Acoustics AX-5 geïntegreerde versterker

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 03 november 2013 | Fotografie Fabrikant | Ayre

Het in Boulder, Colorado gelegen Ayre Acoustics, is vooral qua omvang een van de kleinere Amerikaanse high-end ondernemingen. Onder leiding van de vermaarde Charles Hansen, wordt hier al sinds 1993 bijzondere en vooruitstrevende high-end apparatuur vervaardigd.

Producten die niet alleen ruimschoots hebben bewezen werkelijk iets toe te kunnen voegen binnen dit overvolle marktsegment, maar ook zelfs regelmatig een heuse pioniersrol weten te vervullen. Ook bij de recent uitgebrachte AX-5 geïntegreerde versterker, is zijn roem de versterker zelf al ruimschoots vooruit gesneld. En mede door enkele buitengewoon geslaagde showpresentaties en veel internationale 'buzz', is mijn nieuwsgierigheid voorafgaande deze test tot het kookpunt gestegen.

Uit Music Emotion - Juni 2013

Mijn nieuwsgierigheid voor deze nieuwe Ayre loot komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Want naast het steeds terugkerende maandelijkse testaanbod, heb ik de afgelopen vijf jaar zo ongeveer alle versterkermodellen van dit illustere merk wel een keer in huis gehad. Van de energieke en spontane instap 7 serie, naar de muzikale en betrokken 5 serie en tenslotte de tamelijk unieke symbiose van rotsvaste stabiliteit, kracht, staging en subtiele verfi jning van de prestigieuze R serie.

Een compleet nieuwe Ayre ontwikkeling staat dus altijd garant voor iets bijzonder moois. Voorafgaande aan deze test, heb ik na zitten denken wat ik nu eigenlijk van deze nieuwe AX-5 versterker verwacht. Afgaande op het al in een vroeg stadium op internet te bewonderen uiterlijk, weet ik dat hij veel weg heeft van de K-5xe voorversterker.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE