NIEUWSBose

Bose introduceert Sonos-kloon SoundTouch

Met de introductie van de nieuwe SoundTouch wifi muzieksystemen biedt Bose de mogelijkheid om door het hele huis draadloos muziek af te spelen. De Amerikaanse fabrikant spreekt weliswaar van “andere systemen dan bestaande geluidssystemen”, SoundTouch doet ons verdomd veel aan Sonos denken.

Want net als bij apparatuur van de marktleider op het gebied van streaming speel je door middel van een speciale app via je wifi-netwerk muziek af op één van de aangesloten apparaten. Op dit moment zijn er drie muzieksystemen beschikbaar, maar volgens Bose zullen snel uitbreidingen binnen SoundTouch volgen.

Grootste verschil met Sonos dat wij op basis van de ons beschikbare informatie zien, is de aanwezigheid van een draadloze, dus portable, luidspreker. SoundTouch Portable, ter grootte van een flink boek, is voorzien van een oplaadbare lithium-ionaccu waardoor je de luidspreker overal mee naar toe kan nemen, mits in bereik van je wifisignaal. De SoundTouch Portable heeft een adviesprijs van 399,95 euro.

Naast de SoundTouch Portable bestaat de huidige reeks nog uit de SoundTouch 30 en de SoundTouch 20. Het eerste apparaat - met 25,4 cm hoogte, 43,2 cm breedte en 17,8 cm diepte duidelijk de grootste van de twee - is te gebruiken als hoofdsysteem. De SoundTouch 20 kan meer worden gezien als een multiroomuitbreiding. Dat is ook terug te zien in de adviesprijzen, die respectievelijk op 699,95 en 399,95 euro liggen.

Later dit jaar verschijnt ook een SoundTouch versie van het Wave music system (aangekondigde adviesprijs 799,95 euro), terwijl Bose laat weten dat begin volgend jaar nog andere producten aan de reeks worden toegevoegd. Daaronder bijvoorbeeld weerbestendigde luidsprekers en het SoundTouch JC wifi music systeem.

Kijk voor meer informatie over de SoundTouch systemen op de website van Bose.


EDITORS' CHOICE