REVIEWMBL

MBL Corona Line en Radialstrahlers

Er zijn weinig winkels te vinden waar een merk als MBL Akustikgerate beter uit de verf komt dan bij PUUR audio, video & domotica. De in het pand van de Piet Boon Store gevestigde winkel is volledig ingericht in Piet Boon stijl, die met zijn strakke doch warme woonvorm de omgeving vormt, waarin een MBL-opstelling moeiteloos plaatsbaar is.

MBL straalt met zijn vormgeving en schitterende afwerking een functionele luxe uit, die een koperspubliek in het gekozen marktsegment zeker zal aanspreken. Tegelijkertijd houdt MBL het audiofiele vaandel hoog met zijn eigenzinnige luidsprekers. Dat gekozen is voor een luistersessie op deze locatie heeft alles te maken met de korte beschikbaarheid van de set buiten de winkel en het totaalgewicht, dat anders zes trappen naar boven moet worden gebracht. Een kennismaking met de Corona Line begint daarom in Oostzaan.

Uit Music Emotion – Mei 2013

Opgesteld staan van MBL de C31 cd-speler en de C51 geïntegreerde versterker, instapmodellen van MBL uit de Coronalijn. Luidsprekers zijn uiteraard MBL rondstralende modellen, het type 120 dat ook op de show in Alkmaar heeft gestaan. Alles is aangesloten met kostbare bekabeling van Tara Labs, kabels die gedeeltelijk als anaconda's over de vloer kronkelen. Door op de website van MBL te zoeken naar de specificaties van de apparatuur word ik weinig wijzer. Over de cd-speler valt te lezen dat hij naast het spelen van cd's ook kan dienen als D/A-converter vanwege zijn digitale ingangen.

 

Met USB, S/PDIF optisch en coaxiaal kan worden gewerkt tot een resolutie van 24bit/96kHz. Analoge uitgangen zijn er met XLR (te prefereren) en met RCA, digitaal uit kan via S/PDIF. Gekozen is voor een slotloader-mechanisme waar meer high-end merken tegenwoordig voor kiezen. De versterker blijft ook al een raadsel. Hij levert moeiteloos 180 Watt per kanaal en is een afgeleide van een klasse D schakeling. Ingangen zijn uitgevoerd met XLR en RCA, extra is een RJ45-koppeling met de cd-speler, zodat versterker en cd-speler volledig samenwerken met één enkele afstandsbediening.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE