Hay-End Audio breidt Peitho-familie uit

Redactie HiFi.nl | 17 oktober 2013

De Peitho-familie van Hay-End Audio heeft er een nieuw lid bij. Na de slanke 303, 403, 406, de grote 553 en de hoornversie 507 is nu de Peitho 606 voor demonstratie gereed in Venlo. Onder meer tijdens de open dagen op zaterdag 26 en zondag 27 oktober, of tijdens een demo op afspraak.

De 606 is een hoogrendement tweewegsysteem voor de grote huiskamer samengesteld uit de basmodule B6 en de tweetermodule T6. De speaker wordt geleverd inclusief afneembaar front voor de woofer en een plint met spikes. De B6 module heeft een 15 inch-woofer met een papieren conus en ophanging, gemonteerd in een infinite baffle-type behuizing voor een diepe, snelle en gearticuleerde bas. De T6 module heeft een high end compressiedriver hoorn die opvalt door zijn ruimtelijke weergave zonder kleuring. Dat levert een rendement van 98 dB en impedantie van 8 ohm op bij een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz.

Het aanbevolen vermogen voor de Peitho 606 is 5 - 150 Watt, maar bijzonder is dat de Peitho 606 ook beschikbaar is in een unieke high end verstevigde PA-uitvoering. Met dezelfde specificaties, echter door een aangepaste filtering met een continue belastbaarheid van 400 Watt.

De prijs per paar in satijnglans beuken is 5595 euro. Tijdens de Open Dagen van Hay-End Audio in Venlo staan de luidsprekers in demo-opstelling. Ook is het mogelijk een afspraak te maken voor een demonstratie.

Kijk voor meer informatie op de website van Hay-End Audio.


EDITORS' CHOICE