NIEUWS

Franse designspeakers van Soee in Nederland


Redactie HiFi.nl | 15 oktober 2013

Het Franse Soee is fabrikant van extravagante, handgemaakte 360 graden surround speakers voor de high-end markt. SOEE Soundesign komt daarmee naar eigen zeggen tegemoet aan de groeiende wens om techniek en esthetiek bij elkaar te brengen en deze volledig in de ruimte te integreren. Aconcept Pro Media BV, dat gerund wordt door Jacqueline van den Berg, brengt het merk nu in Nederland op de markt.

Jacqueline is in de AV-branche geen onbekende. Als dochter van Audipack-oprichter Hans van den Berg heeft audio/video-wereld wel leren kennen, wat haar in 2010 deed besluiten een eigen bedrijf te starten; Aconcept Pro Media, een importeur van Audio Visuele produkten. In samenwerking met haar vader bedient ze in Nederland en Dubai (!) een markt die steeds meer oog heeft voor design en lifestyle concepten in combinatie met techniek.

Terug naar het Franse audiomerk. De handgemaakte ‘Drop’ en ‘Up’ speakers van Soee maken gebruik van de zelfontwikkelde 360-graden surround sound-technologie. De ontwerpen kunnen volledig geïntegreerd worden in commerciële en residentiële ruimtes en aan boord van jachten.

Een belangrijk onderscheidend element in de afwerking van de speakers is dat deze met gekleurd leer wordt bekleed, of naar wens kan worden afgewerkt met lak, edelmetalen of kristal. Geen materiaal is Soee te gek: krokodil, 'Taurillon Clemence' leer met een 'Pique Scellier' stiksel, Swarovski kristallen in alle kleuren van de regenboog, Corian en zelfs 22 karaat bladgoud wordt gebruikt en ook logo’s, tekst of beeld met de hand worden aangebracht.

Meer informatie over het merk via de website van de importeur.

EDITORS' CHOICE