NIEUWS

Orbitsound meldt zich op Nederlandse markt


Redactie HiFi.nl | 16 oktober 2013

Met de introductie van de ‘M’ serie en de SB60 Soundbase meldt het Britse Orbitsound zich nu ook op de Nederlandse markt. De fabrikant heeft zich vooral gespecialiseerd in “het overbrengen van het geluid van de professionele opnamestudio naar de huiskamer”. Dat doet het met een serie audiosystemen die het geluid van je televisie moeten upgraden.

Orbitsound levert naast drie soundbartoepassingen, de M9, M10 en M12, ook een soundbase. “De SB60 Soundbase is ontwikkeld uit liefde voor de televisie. Flatscreen tv’s werden steeds dunner en dat gaat ten koste van het geluid. Hierdoor is een gat in de markt ontstaan voor consumenten die een eersteklas geluid bij hun televisie  willen, zonder dat ze daarvoor eenvoud of gebruiksgemak hoeven op te offeren. De SB60 Soundbase vult niet alleen dat gat in de markt, maar vertegenwoordigt ook de Orbitsound visie op geluidsweergave. Het is alsof de artiest, acteur of muzikant bij je in de huiskamer staat”, zegt Peter Eckhardt van Orbitsound.

De ‘M’ lijn bestaat uit een drietal draadloze soundbars, die zich volgens Orbitsound “met de gepatenteerde ‘spatial sound’ en de speciaal ontwikkelde bluetooth technologie onderscheidt van andere soundbars”. “Bij conventionele geluidsets moet je precies in het midden tussen de speakers staan voor het beste effect, maar bij de Orbitsound soundbar maakt het niet meer uit waar je je bevindt in de ruimte.”

Daarnaast claimt Orbitsound dat “het weergegeven geluid heel dicht bij de originele audio ligt, met een diepte en detail die je normaal alleen bij duurdere geluidssystemen hoort. Met een draadloze subwoofer en streaming over bluetooth zorgt de 'M' serie voor een revolutie in audio voor TV en thuisbioscoop”.

Peter Eckhardt: “We hebben goed geluisterd naar onze klanten op consumentenbeurzen en we hebben het docking station van onze vroegere ‘T’ serie vervangen door bluetooth streaming, om zo onze gepatenteerde ‘spatial sound’ technologie naar een breder publiek te brengen. Nu kunnen gebruikers deze fenomenale geluidservaring op al hun apparatuur beleven, onafhankelijk van de ruimte waarin ze zich bevinden.”

De SB60 Soundbase en M9 soundbar hebben een adviesprijs van 399 euro, terwijl de M10 449 euro moet kosten. De Orbitsound M12 is nog eens honderd euro duurder. Meer informatie vind je op de site van Orbitsound. Daar kun je eventueel ook één van de apparaten kopen.

EDITORS' CHOICE