NIEUWSLoewe

Financiële problemen Loewe nog niet voorbij

Redactie HiFi.nl | 09 oktober 2013 | Loewe

Televisiebouwer Loewe verkeert nog steeds in zwaar weer, een faillissement is nog steeds niet afgewend. De Duitse televisiepionier verkeert al sinds juli in surseance van betaling, leek vervolgens gered door het Chinese Hisense, maar heeft alsnog snel geld nodig.

De sterk afgenomen vraag naar luxe televisietoestellen bracht Loewe aan de rand van de afgrond. Dat weerhield de firma uit Kronach er overigens niet van tijdens IFA een uitvoering van de Reference ID in 24-karaats goud te presenteren.

Onlangs nog meldde Loewe in zee te gaan met elektronicaconcern Hisense, waarmee een faillissement leek te worden afgewend. Maar de Chinezen brachten geen nieuw geld mee, waardoor de problemen voor het in 1923 opgericht Loewe nog niet voorbij zijn.

Volgens topman Matthias Harsch kan Loewe tot het eind van het jaar de productie draaiende houden en apparatuur leveren. Is voor de jaarwisseling geen oplossing (lees: nieuwe investeerder) gevonden, dan valt definitief het doek voor één van de laatste drie – naast Metz en Technisat – overgebleven Duitse televisiemerk.

Harsch geeft aan dat er zes partijen interesse hebben in Loewe. Hij verwacht dat de komende weken een besluit kan worden genomen over een doorstart.

EDITORS' CHOICE