NIEUWSTivoli Audio

Hi-Veiling Tivoli Audio Model 10+ BBC

Redactie HiFi.nl | 08 oktober 2013 | Tivoli Audio

Direct nadat Queen Elizabeth een exemplaar van de speciale uitvoering van de Tivoli Audio Model 10+ had gekregen, werd de BBC-editie van de portabel radio ‘fit for a queen’ gedoopt. En deze speciale Tivoli Audio Model 10+ BBC kun jij nu voor misschien slechts een derde van de adviesprijs binnentikken in onze veiling.

De Model 10+ BCC kent namelijk een openingsbod van 99 euro, terwijl de oorspronkelijke verkoopprijs 299 euro bedraagt. Een kwart van de opbrengst van iedere Model 10+ BCC komt ten goede aan Children In Need, een door de BBC geïnitieerd goed doel.

De radio werd ontworpen in het kader van een designcompetitie vanwege de verhuizing van de Britse publieke omroep naar het New Broadcasting House. David Hampson won uiteindelijk voor zijn ontwerp waarin lijnen van het oude en nieuwe onderkomen van de staatsomroep zijn verwerkt.

De oerversie van de Model 10 werd gelanceerd op 10-10-2010, ter ere van de tiende verjaardag van Tivoli Audio. Belangrijke features die de Model 10 van de meeste andere modellen onderscheidt zijn het multifunctionele bedieningswiel aan de bovenzijde, het ruime display met instelbare achtergrondverlichting en de driebands equalizer (bass, mid, treble). Bovendien kan de Model 10 zowel mono- als stereo gebruikt worden, waarbij de tweede luidspreker natuurlijk ook later aan te schaffen is.

Je kunt alvast beginnen met de Model 10+ BCC die de komende dagen geveild wordt onder leden van onze Community.


EDITORS' CHOICE