NIEUWSVelodyne

Luistershows 432 Hz en Velodyne bij Klinkt Beter

Redactie HiFi.nl | 08 oktober 2013 | Velodyne

Eind oktober bestaat Klinkt Beter zes jaar. Voordat die verjaardag in het weekend van 25, 26 en 27 oktober gevierd wordt, houdt de speciaalzaak eerst nog twee luistershows op 12 en 13 oktober met twee thema’s: 432 Hz en Velodyne subwoofers.

Klinkt Beter is al jaren gespecialiseerd in subwoofers en de ideale opstelling en bijhorende inregeling. Omdat Velodyne direct na X-fi Audioshow 2013 liet weten dat de subwoofers weer uit voorraad leverbaar zijn, organiseerde Klinkt Beter zaterdag 28 augustus al een luistermiddag. Volgens Frederic Vanden Poel gooide het mooie weer echter wat roet in het eten, dus gaat Klinkt Beter voor een reprise.

Tijdens de luistershows toont Klink Beter wat de ideale opstelling en bijhorende inregeling in zowel stereo als home-cinema opstellingen is. Dat doet het met een stereo 2.1 set op basis van Marten Duke 2 en Velodyne DD12+, aangestuurd door Vitus Audio elektronica. Een set die gebaseerd is op het beste van de twee sets waarmee het vorige maand tijdens X-fi Audioshow 2013 in NH Koningshof deed (lees hier ons verslag).

 

Als bron wordt opnieuw de SOtM SMS-1000 432 Hz Klinkt Beter edition ingezet, de eerste streamer die live alle Westerse muziek gemaakt in A=440 Hz kan omzetten in A=432 Hz. Uit eigen onderzoek en dat van onder andere Maria Renold met meer dan tweeduizend kandidaten blijkt dat meer dan negentig procent 432Hz beter vindt. Tevens is dit de laatste luistershow waar je nog kan intekenen op de speciale introductievoorwaarden: tot eind oktober krijg je een 10 inch tablet bij de streamer.

De SOtM SMS-1000 432 Hz Klinkt Beter edition.

"Ook is er heel wat uitleg over het 432 Hz fenomeen, gaande van luistersessies, shootouts en videopresentaties, tot het omzetten van je eigen cd", vertelt Frederic Vanden Poel. "Breng je originele cd mee, en wij zetten hem gratis in 432 Hz om, net zoals tijdens de X-fi show. De omzetrobot zal terug van de partij zijn, en dat gaf na de show al leuke e-mail reacties zoals 'heb de Copy al meer keer gedraaid als het origineel. Ben er dan ook heel blij mee'."

De luistershows bij Klinkt Beter zijn zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 14.00 uur tot 19.00 uur. Je vindt de Belgische speciaalzaak op de Blauwe Paal 45 in Wetteren. Overigens houdt de speciaalzaak met het oog op de vernieuwde collectie ook uitverkoop op het gebied van stock- en demomodellen.

Meer informatie bij Frederic Vanden Poel van Klinkt Beter via de website van de speciaalzaak, e-mail info@klinktbeter.be of telefoon +32 473 79 36 91.


EDITORS' CHOICE