NIEUWS

Hans Beekhuyzen schrijft boek over streaming audio

Redactie HiFi.nl | 03 oktober 2013

Met het boek File Based Audio aka Streaming Audio hoopt techjournalist Hans Beekhuyzen antwoorden te kunnen geven op alledaagse vragen over streaming. Het e-book is onder meer te koop bij Kindle en in de iTunes Store van Apple.

Sinds de intrede van de MP3 is het afspelen van muziek vanaf een harde schijf heel normaal geworden. Het lijkt erop dat kwaliteit van het afgespeelde materiaal er niet langer toe deed. Ook Beekhuyzen heeft een decennium aan streaming audio achter zich, hield verschillende keynotes over het onderwerp en stuitte gaandeweg op veel vragen. Dat vormt de basis voor het eBook File Based Audio aka. Streaming Audio.

Verwacht geen hardware reviews of tips hoe jij je computer hardware kunt tweaken, maar juist informatie die je in recensies niet terugleest. Bijvoorbeeld hoe je het beste systeem kiest. Niet op basis van het merk of model, maar op de architectuur. Kies je bijvoorbeeld voor een stand alone player, DLNA, UPnP AV, SqueezeServer of toch een toegewezen computeroplossing.

Onderwerpen die in het boek aan bod komen zijn onder meer wat een computer geschikt maakt voor serieuze audio, hoe je een DAC aansluit, hoe je een solide thuisnetwerk aanlegt en het verschil tussen harde schijven. Vanzelfsprekend wordt ook uitgebreid stilgestaan bij het verschil tussen de verschillende formaten waarin audio geript kan worden tot digitale bestanden.

File Based Audio aka. Streaming Audio is geschreven in het Engels en beschikbaar in meer dan vijftig landen als Kindle book of als Apple iBook (inclusief video). De Europese prijs is 6,99 euro, in andere landen kan de prijs verschillen.


EDITORS' CHOICE