NIEUWS

Over vier jaar ondersteunt ruim helft van de tv’s 3D-weergave


Redactie HiFi.nl | 02 oktober 2013

Al tijden roepen analisten dat 3D-televisie nagenoeg dood is. Wie echter naar de verkoopcijfers kijkt, zou echter geneigd zijn anders te concluderen. Steeds vaker gaan consumenten over tot de aanschaf van een 3D-toestel. Dan toch puur voor 3D Blu-ray, want qua televisiecontent houdt het zeker niet over.

Verwacht wordt dat in 2017 wereldwijd dik 157 miljoen 3D-schermen in de huiskamers staan. Een forse toename van het huidige aantal van 59,3 miljoen op dit moment. Dat becijfert Futuresource Consulting in recent onderzoek. Daarmee zou over minder dan vier jaar ruim de helft (58 procent) van het aantal televisieschermen 3D-weergave ondersteunen.

Het aantal toestellen mag dan fors toenemen, het aanbod van programma’s in 3D blijft flink achter, zo stellen de onderzoekers. Televisiezenders als de BCC en ESPN zijn inmiddels gestopt met aanbieden van 3D-content. Andere zenders hebben juist aangegeven toch nog verder te willen experimenteren. Maar het lijkt erop dat contentaanbieders veel meer brood zien in 4K-initiatieven.

Met andere woorden: bezitters van een 3D-toestel lijken vooral aangewezen op content vanaf Blu-ray of bijvoorbeeld via VOD-aanbieders.

EDITORS' CHOICE