Primeur bij feestelijk heropend It Harkstee

Redactie HiFi.nl | 18 oktober 2013 | Monitor Audio

Om de recente verbouwing te vieren houdt Hifistudio It Harkstee in het najaar en de komende winter diverse huisshows. Begin november zal tijdens één van die showweekenden een heuse primeur getoond worden: het nieuwe Nederlandse merk Arran Audio. Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober kun je er echter ook terecht; voor Monitor Audio, Roksan, Leema en Isotek.

Hifistudio It Harkstee in het Friese Twijzelerheide onderging de afgelopen periode een grondige verbouwing, en is maar wat trots op het resultaat. Niet voor niets stuurde Durk ons onderstaande foto's;

"Onder grote belangstelling zijn we zaterdag 28 september heropend. De winkeloppervlakte is bijna drie keer zo groot geworden. De separate luisterruimte is nu 48 m2."

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober kun je het resultaat bekijken, wanneer de speciaalzaak een uitgebreide show doet met Monitor Audio Nederland.

Tijdens de zogenaamde huisshow wordt gespeeld met onder meer speakers van Monitor Audio (onder andere de PL100 en PL200), de nieuwe Oxygene lijn en twee draaitafels (TMS3 en Radius5MkII) van Roksan, Leema Elements en de nieuwe netfilters Polaris EVO3 en Aquarius EVO3 en stroomkabels Premier EVO3 en Elite EVO3 van Isotek.

Twee weken later, op vrijdag 1 en zaterdag 2 november, heeft It Harkstee een heuse primeur in huis. Dan vindt namelijk de première plaats van het eerste product van het nieuwe Nederlandse merk Arran Audio. Dat zal demonstreren met een 2-weg monitorluidspreker, waar ruim twee jaar aan gesleuteld is.

"Het gaat om een standaard configuratie van een 130mm woofer en 2,5 inch softdome tweeter, waarbij veel aandacht is uitgegaan naar de opbouw en samenstelling van het filter, de akoestische eigenschappen van de diverse materialen en het design", vertelt Jitze Bouma van Arran Audio desgevraagd aan HiFi.nl.

De 'live monitor' van Arran Audio in de showroom van It Harkstee.

"De mid-hoog weergave doet denken aan een electrostaat, je hoort de speakers niet meer en de hele ruimte vult zich met de muziek", gaat Bouma verder. "In het laag vonden wij een strakke en detailrijke weergave erg belangrijk, dit wordt mede bereikt door de vaste stand. Een snaar van een contrabas of electrische bas heeft een duidelijke toon, die in de muziek duidelijk te volgen is, en wat erg belangrijk is, niet in timing achter loopt. Wij menen dit met de 'live monitor' te hebben bereikt."

Je vindt Hifistudio It Harkstee aan de Bjirkewei in Twijzelerheide. Kijk voor meer informatie op de website van de Friese speciaalzaak of bij Arran Audio.


EDITORS' CHOICE