NIEUWSSonos

Presenteert Sonos binnenkort de Play:1?

Redactie HiFi.nl | 28 september 2013 | Sonos

Op internet duiken steeds meer bewijzen op dat Sonos bezig is met de ontwikkeling van een nieuw apparaat. Uit documenten in handen van Engadget blijkt bijvoorbeeld dat Sonos aanvragen heeft gedaan voor draadloze mogelijkheden omtrent een Play:1. Navraag van HiFi.nl bij Sonos leverde in ieder geval geen bevestiging op; het Amerikaanse bedrijf houdt de lippen stijf op elkaar.

Uit de brief van Sonos aan de FCC – de Amerikaanse autoriteit die onder meer gaat over de verdeling van radiofrequenties – wordt verder niet duidelijk wat de functies of mogelijkheden van de Play:1 zijn. Het gaat puur om een aanvraag voor draadloze toepassingen van dat apparaat.

Sonos vraagt de FCC om absolute geheimhouding tot 31 december 2013, maar in de wandelgangen wordt al gefluisterd dat Sonos in oktober lancering gepland heeft. De laatste keer dat Sonos een nieuw apparaat op de markt bracht, was begin dit jaar met de Playbar. Onze recensie van die soundbar kun je trouwens hier lezen.

De begin dit jaar op de markt gebrachte Playbar is de tot nu toe laatste Sonos-introductie. 

Gezien de naamstelling is het aannemelijk dat het, na de grote Play:5 en de wat kleinere Play:3, om een nog kleiner formaat luidspreker gaat. Zo vertelt een bron ons dat het gaat om een cilindervormige speaker die - net als zijn voorgangers - alleen of in een stereo setup óf als rear speaker voor de Playbar gebruikt kan worden.

Eerder al bracht Sonos de Play:3 (midden) en Play:5 (rechts) op de markt.

De Play:1 heeft volgens onze bron een Amerikaanse adviesverkoopprijs van 199,99 dollar. Sonos zou eerst met een speciale lancering/kerst promo komen, waarbij het apparaat - inclusief gratis Bridge - 169,99 dollar moet kosten. Op die manier zou Sonos de strijd aan willen gaan met de Pill van Beats en de Bose Mini Soundlink. Nogmaals, dit zijn allemaal geruchten. Sonos wil niks bevestigen aan HiFi.nl.

Of bovenstaand verhaal klopt zullen we daarom moeten afwachten, maar het klinkt allemaal heel aannemelijk. Zodra we officiële bevestiging vanuit Sonos hebben lees je dat natuurlijk direct op HiFi.nl.


EDITORS' CHOICE