ARTIKEL

Nieuwe Epson projectoren met 3LCD Reflective technologie

Garmt van der Zel | 21 september 2010

Op de IFA, die onlangs gehouden werd in Berlijn van 3 - 8 september, werd door Epson een aantal nieuwe projectoren geïntroduceerd, waaronder de EH-R4000 en EH-R2000.

Het bijzondere van deze projectoren is het gebruik van nieuwe `3LCD Reflective` panelen. Epson is de marktleider als het gaat om de productie van LCD panelen voor projectoren en ook de nieuwe 3LCD Reflective panelen worden door hen zelf ontwikkeld en gefabriceerd.

Normaal gesproken gaat het licht uit de projectorlamp door de LCD panelen heen (transmissief), maar bij de nieuw ontwikkelde panelen wordt het licht gereflecteerd (reflectief) door de panelen, wat een enorme verbetering oplevert van de door de projector gehaalde contrastverhouding. Epson geeft hier waardes aan van 1,000,000:1 voor de EH-R4000 en 500,000:1 voor de EH-R2000 (in combinatie met de nieuwe Auto Iris functie). Dit resulteert in extreem diepe zwartwaardes en heldere witwaardes, met een groter kleurenspectrum dan mogelijk is met de traditionele `3LCD Transmissive` technologie.

Verdere nieuwe functionaliteiten zijn een Hollywood Quality Video-processor (HQV), voor de best mogelijke beeldverwerking op de markt. De bewegingsinterpolatie voor vloeiendere bewegingen en de `superresolutie` functies zijn verdere beeldverbeteraars.

Een gemotoriseerde zoom en lens-shift met het breedste bereik in hun klasse zorgt voor een eenvoudige en flexibele installatie. Verder kan de EH-R4000 via een netwerk (Ethernet aansluiting) worden bediend en worden beide modellen geleverd met een programmeerbare afstandsbediening, om ook andere apparaten te kunnen bedienen. Er is ook gedacht aan de fans van 2,40:1 projectie, met een eenvoudig kiesbaar lenspositiegeheugen.

De projectoren hebben een compact en elegant symmetrisch uiterlijk, waarmee ze naadloos in elke ruimte kunnen worden ingepast. De centraal geplaatste lens zorgt voor een vereenvoudigde installatie. De EH-R4000 wordt geleverd in een zwarte uitvoering, de EH-R2000 in wit.

De EH-R4000 en EH-R2000 zijn verkrijgbaar vanaf november.

Voornaamste kenmerken:

  • Beelden van ultrahoge kwaliteit met hoge dynamische contrastverhouding: 1.000.000:1 (EH-R4000) & 500.000:1 (EH-R2000).
  • Eenvoudig te installeren met gemotoriseerde zoom en lens.
  • Verbeterde beelddetails dankzij HQV-processor.
  • Vloeiende actiescènes dankzij interpolatie van frames.
  • Verbluffende helderheid met 1.200 lumen en even hoog lichtrendement voor wit en gekleurd licht (CLO).
  • Bedien andere apparaten zoals een Blu-ray-speler op afstand.
  • 5 kleurenmodi, voor alle omgevingen en toepassingen.

 


EDITORS' CHOICE