NIEUWSDenon

Denon introduceert DHT-T100 TV Speaker Base

Redactie HiFi.nl | 18 september 2013 | Fotografie Fabrikant | Denon

We vallen een beetje in herhaling, maar opnieuw meldt een vooraanstaande speler zich op de markt van televisieluidsprekers. Denon introduceert namelijk de DHT-T100 TV Speaker Base, een apparaat dat “dankzij de expertise van Denon beschikt over voldoende diepte om een vol en krachtig geluid te leveren. Een geluid dat eindelijk de visuele standaard van de moderne tv weet te evenaren”.

Het voorpaneel van de TV Speaker Base is voorzien van twee 2" x 5" ovaalvormige drivers en twee ½” dome tweeters, aangestuurd door een krachtige digitale versterker. Voor een solide en precieze bas heeft Denon twee bass-tubes in de achterkant van het apparaat verwerkt. Deze maken het hoogwaardige audio-ontwerp nog verder af.

Volgens Denon levert de DHT-T100 een optimale geluidsweergave door digitale signaalverwerking. “Dankzij de Dolby Digital-decodering en Virtual Surround Sound-technologie zijn thuisbioscoopliefhebbers zelfs met één enkele luidspreker verzekerd van kamervullend surroundgeluid”, meldt de fabrikant in het introductiepersbericht.

Opvallend genoeg beschikt de TV Speaker Base niet over een HDMI-poort. Aansluiten van je televisie kan door middel van de optische of coaxiale digitale ingang, of de analoge input. Daarnaast kan door middel van bluetooth verbinding met de DHT-T100 gemaakt worden. Het apparaat heeft een draagvermogen tot 27 kilo en past perfect onder de meeste televisies tot 50”. Het systeem kan worden bediend met de afstandsbediening van de tv.

De Denon DHT-T100 TV Speaker Base is vanaf midden oktober verkrijgbaar in de winkel. Een adviesverkoopprijs noemt de fabrikant niet in het persbericht, maar aangenomen mag worden dat deze ergens rond de 3 à 400 euro zal liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE