Luistershow Norma Audio en Diapason bij Gydotron Audio

Redactie HiFi.nl | 18 september 2013 | Norma Audio

Gydotron Audio is uit zijn jasje ontgroeid en daarom onlangs na vijf jaar in de vorige locatie, verhuisd naar een nieuw onderkomen. Om dat te vieren, verwelkomt de door HVS tot Belgische Hifi winkel van 2012 verkozen speciaalzaak je graag voor één van de luistershows de komende weken.

Bijvoorbeeld aanstaande zaterdag 21 september, wanneer tussen 13.00 en 21.00 uur en set wordt voorgesteld die bestaat uit een Norma Audio IPA 140 geïntegreerde versterker, een Norma Audio CDP cd-speler en een set Diapason Adamantes III 25th Anniversary Edition luidsprekers.

“Producten van Norma Audio brengen transparantie, snelheid, micro- en macro-dynamiek, articulatie, helderheid en levendigheid van de soundstage, het vermogen om zelfs de kleinste verbuigingen van de muzieksignaal te volgen en dat allemaal gecombineerd met absolute neutraliteit. Deze geluidsweergave kan niet anders dan de pure emotie van de muziek overbrengen op de luisteraar”, laat Gydotron Audio weten.

De versterker en cd-speler worden gekoppeld aan een set Diapason Adamentes III 25th Anniversary Edition. Het Noord-Italiaanse merk Diapason werd in 1987 opgericht door Alessandro Schiavi, die daarvoor werkte als geluidsdeskundige bij Suono. Uit pure onvrede over de speakers die op dat moment beschikbaar waren, is hij zelf gaan bouwen aan een luidspreker met als resultaat de Prelude. De daarvan afgeleide Adamantes kreeg al en tweede en derde revisie en bestaat dit jaar 25 jaar. Reden voor de Diapason Adamantes III 25th Anniversary Edition.

“Deze luidsprekers hebben een rendement van 91dB, hetgeen vrij hoog is. Daardoor is deze speaker ook erg geschikt voor buizenversterkers. De bouw en geluidskwaliteit zijn boven elke twijfel verheven. Deze allerlaatste versie heeft dikkere front- en achter panelen en de hoeken van de panelen hebben andere waarden gekregen”, weet Gydotron.

“Daardoor zijn de drivers verder naar voren geplaatst, waardoor het ideaal van een punt-source nog meer is benaderd. Al met al zijn de voordelen van alle aanpassingen dat de resonanties nog beter gecontroleerd zijn, wat een rijkere weergave mogelijk maakt. Een extreme schoonheid zuiverheid en diepe detaillering, met het gevolg dat deze eigenschappen de ruimtelijke weergave ook nog een toegevoegd karakter geef; een waarneembare ambiance die rondom de musici hangt. Een onwaarschijnlijke soundstage die vrij, diep en breed is.”

Je kunt het zelf komen beluisteren op zaterdag 21 september in de nieuwe winkel van Gydotron Audio aan de Turnhoutsebaan 241 in Wijnegem (België). Kijk voor meer informatie op de website van de speciaalzaak.


EDITORS' CHOICE