NIEUWSCanton

IFA 2013 nieuwe soundbars van Canton

Redactie HiFi.nl | 09 september 2013 | Canton

Tijdens de IFA in Berlijn heeft Canton een drietal nieuwe soundbars geïntroduceerd in een prijsklasse waarin we het merk niet eerder zagen.

De drie modellen – de DM 50, de DM 9 en de DM 900 – zijn voorzien van MDF behuizingen en beschikken over tal van features, die we hieronder even uit zullen lichten.

DM 50
Eigenlijk meer een soundbase, oftewel een soundbar waar eventueel de tv bovenop geplaatst kan worden. Een 200 watt (4 x 50) digitale versterker stuurt in totaal zes luidsprekers aan (twee zijden dometweeters, twee middentoon weergevers en twee downfiring woofers). Samen moeten ze zorgen voor uitstekende verstaanbaarheid, indrukwekkende ruimtelijkheid en krachtige laagweergave.

Gekozen kan worden uit stereo- of surround weergave (Dolby Digital en DTS TruSurround). Er is ook een LipSync functie aanwezig, die automatisch tijdsverschillen tussen geluid en beeld aanpast. De DM 50 beschikt over twee digitale ingangen (1 x optisch en 1 x coaxiaal), een analoge cinch ingang voor bijvoorbeeld gameconsole of audiobron en een sub-out om eventueel een externe subwoofer aan te sluiten.

Voorzien is ook in een Bluetooth apt-X ontvanger zodat muziek draadloos van een smartphone, tablet of laptop naar de DM 50 gestreamd kan worden. Er kan uit drie EQ-soundpresets (vrij opgesteld, geplaatst onder een TV, of in een kast) gekozen worden. De bediening kan via de meegeleverde afstandsbediening, maar ook via elke willekeurige infrarood TV afstandsbediening.

De DM 50 is leverbaar is zwarte, witte of zilverkleurige satijn lak. De soundbar wordt eind september verwacht, de gangbare winkelprijs is € 429,-.

DM 9
Deze soundbar is bedoeld om onder de TV tegen de wand te plaatsen en is daarom voorzien van geïntegreerde ophangogen. Met een maximale diepte van 7 cm, een hoogte van 10 cm en een breedte van 89 cm heeft de DM 9 voldoende volume om een serieuze subwoofer te integreren. Een 200 watt (4 x 50) digitale versterker stuurt in totaal acht luidsprekers aan (twee zijden dometweeters, twee middentoon weergevers en vier subwoofers). Verder zijn alle eigenschappen van de DM 50 ook van toepassing op de DM 9.

De DM 9 is leverbaar in zwarte of witte satijn lak. Gangbare winkelprijs is € 479,-, eveneens eind september leverbaar.

DM 900
De DM 900 is extreem compact en voorzien van een geïntegreerd ophangsysteem. De soundbar biedt ruimte aan twee zijden dometweeters en vier middentoon weergevers die worden aangestuurd door een 200 watt (4 x 50) digitale versterker. Voor de laagweergave is gekozen voor een separate subwoofer met een eigen 1 x 200W digitale versterker en een 20 cm woofer in een downfire configuratie voor makkelijke plaatsingsmogelijkheden.

De afmetingen van de subwoofer zijn 27 x 33 x 27 cm (BxHxD). De elektronica in de soundbar stuurt door middel van een draadloos 5.8 GHz radiografisch signaal de subwoofer aan. De connectie verloopt bij de installatie automatisch. Op de DM 900 zijn dezelfde eigenschappen van toepassing als de DM 9 met als extra mogelijkheid om ook DTS Digital Surround weer te kunnen weergeven.

Het DM 900 systeem is leverbaar in zwarte of witte satijn lak. Gangbare winkelprijs is € 849,-, eind oktober leverbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE