NIEUWSSony

IFA 2013 - Sony introduceert berg nieuwe producten

Redactie HiFi.nl | 07 september 2013 | Fotografie Fabrikant | Sony

Voor grote fabrikanten is IFA 2013 in Berlijn een belangrijke beurs om de nieuwe producten aan de consument en verzamelde wereldpers te tonen. Zo ook voor Sony, dat in de Messe een ware ‘shitload’ aan nieuwe producten introduceerde. Wij pikken de meest interessante er even uit.

De Bravia 65W855 is de grootste Full HD LED-tv uit het assortiment van Sony.

Met de Bravia W85 lanceert Sony op IFA 2013 de grootste Full HD LED-televisie uit haar assortiment. Het 65-inch scherm biedt volgens de Japanners “de beste kleuren, helderheid, vol geluid, Sense of Quartz-design en connectiviteit. De televisie is beschikbaar vanaf oktober en heeft een adviesprijs van 3500 euro.

De VPL-VW500ES 4K home cinema projector.

Sony is één van de voorlopers op het gebied van 4K, dus was het te verwachten dat het ook op dat gebied enkele nieuwe producten introduceerde. Zoals een 4K Ultra HD Handycam (de FDR-AX1), een videocamera waarmee je zelf in 4K kunt filmen. Die beelden kun je vervolgens afspelen met behulp van de nieuwe 4K home cinema projector VPL-VW500ES. Een beamer die niet alleen 4K, maar ook 3D ondersteunt.

Volgens Sony is de HT-ST3 de dunste soundbar ter wereld met bluetooth.

Met de HT-ST3 en HT-ST7 brengt Sony ook twee nieuwe soundbars op de markt. Volgens de fabrikant is de ST3 zelfs de dunste soundbar ter wereld die ook bluetooth ondersteunt. De HT-ST7 kwam tot stand met behulp van de filmmakers van Sony Pictures en heeft 7.1 kanalen, Magnetic Fluid Speakers en een draadloze subwoofer. Muziek is te streamen via One-touch Listening via NFC en Bluetooth vanaf smartphone of tablet.

De TA-A1ES is een nieuwe geïntegreerde versterker van Sony.

Ook op het gebied van high end audio komt Sony met nieuwe producten: twee HDD-audiospelers (HAP-S1 en HAP-Z1ES), een USB DAC-versterker (UDA-1), een geïntegreerde stereoversterker (TA-A1ES) en twee luidsprekersystemen (SS-HA3 en SS-HA1). Deze verschijnen in oktober en november (de HAP-Z1ES en TA-A1ES) op de markt.

De HAP-S1 is één van de twee nieuwe HDD-audiospelers van Sony.

Sony SS-HA1.

De Sony SRS-BTS50 compacte luidspreker met zo'n tien uur meegaan op een volle batterij.

Eveneens vanaf oktober verkrijgbaar: de SRS-BTS50 compacte draadloze luidspreker en de GTK-N1BT Boombox voor respectievelijk 150 en 270 euro. Beide apparaten zijn in staat muziek af te spelen via bluetooth of NFC. De eerste is een spatwaterdichte portable luidspreker die volgens Sony op een volle batterij zo’n tien uur mee moet gaan. De Boombox heeft een vermogen van 100W en een 60W-subwoofer.

Met een vermogen van 100W en een 60W-subwoofer heeft de GTK-N1BT behoorlijk wat power. 

Voor wie dat niet voldoende is, komt Sony met de Shake-5, een compleet geluidssysteem met extreem veel power (2400W!). Dit 800 euro kostende systeem kan eveneens via bluetooth en NFC verbinding maken met smartphone, tablet of laptop en heeft twee kolossale 3-wegspeakers die meekleuren op de maat van de muziek.

De nieuwe NWZ-F886 Walkman speelt niet alleen af via een hoofdtelefoon, maar ook via bluetooth of NFC.

Nog meer portable audio nieuws: de nieuwe Walkman NWZ-F886. Afhankelijk van de instelling kun je tot 35 uur luisteren naar hoge resolutie muziek, of deze via bluetooth en NFC delen. De in het zwart verkrijgbare NWZ-F886 kost 330 euro en komt in oktober op de markt.

De MDR-10 hoofdtelefoon werd ontwikkeld in samenspraak met de Ierse popgroep The Script.

Ook op het gebied van hoofdtelefoons kon Sony nieuwe producten tonen in Berlijn. Zo ontwikkelde de fabrikant samen met de Ierse popgroep The Script de MDR-10. Een compacte en vouwbare hoofdtelefoon die in twee uitvoeringen komt: de MDR-10RC en MDR-10RBT (met bluetooth). De MDR-10RC is vanaf oktober verkrijgbaar in zwart, wit of rood, de MDR-10RBT kent alleen een zwarte versie.

Tenslotte introduceerden de Japanners ook twee in-ear hoofdtelefoons. Volgens Sony zijn de XBA-H1 en XBA-H3 bij uitstek geschikt voor hoge resolutie audio. Beide in-ears zijn voorzien van earpads in harsdraad, dat zich aanpast aan de vorm van het oor. Is de H1 (100 euro) een vrij sobere versie, de H3 (300 euro) wordt geleverd met verschillende afneembare verbindingssnoeren en is ook geschikt voor probleemloos handsfree bellen. De XBA is vanaf oktober verkrijgbaar.

De earpads van de XBA passen zich aan aan de vorm van je oor.


EDITORS' CHOICE