NIEUWSAKG

IFA 2013 primeur - nieuwe hoofdtelefoons AKG

Redactie HiFi.nl | 06 september 2013 | AKG

Tijdens IFA 2013 heeft AKG drie nieuwe hoofdtelefoons geïntroduceerd die volgens de fabrikant “geluid in studiokwaliteit voor muziek onderweg” leveren. Het gaat om de AKG K545, AKG K845 BT en AKG K323XS. De laatste betreft een in-ear hoofdtelefoon, de andere twee zijn over-ears.

De AKG545 borduurt verder op de met een award bekroonde K550 en volgens AKG “zijn de gewatteerde oorschelpen met drivers van 50 mm uitgevoerd in over-ear design zijn perfect voor lange luistersessies op portable muziekspelers”. De over-ear wordt geleverd met twee verwijderbare kabels om de hoofdtelefoon te besturen en te bellen onderweg.

Eén kabel is aan te sluiten op de iPhone, iPad en iPod apparatuur en is via MFI afstandsbediening met drie knoppen te bedienen, terwijl de andere kabel via een universele afstandsbediening compatibel is met andere portable apparaten zoals Android, Windows Phone, Blackberry smartphones, MP3 en PC/Mac. De AKG K545 is vanaf oktober verkrijgbaar en heeft een adviesverkoopprijs van 249 euro.

De AKG K845 BT is een over-ear met dezelfde specificaties als de K545, met dat verschil dat ie - zoals de productnaam als aangeeft - ook werkt via bluetooth. De hoofdtelefoon wordt gevoed door een Lithium batterij die volgens AKG voor acht uur luisterplezier zorgt. Deze hoofdtelefoon is vanaf november verkrijgbaar en moet 299 euro kosten.

De AKG K323 XS tenslotte is volgens de van oorsprong Oostenrijkse fabrikant “één van de kleinste en lichtste hoofdtelefoons ter wereld”. AKG noemt het “de ideale keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een compacte en bijna onzichtbare hoofdtelefoon”. De K323 XS beschikt over speciaal geselecteerde 5.8 mm drivers die zorgen voor goede prestaties die hun grootte overtreffen.

De in-ears komt beschikbaar in drie versies: een standaard kabeloptie voor ongestoord muziekplezier en twee anderen waarbij de gebruiker telefoongesprekken kan voeren zonder de hoofdtelefoon af te zetten. Het standaard model heeft een adviesprijs van 39 euro, terwijl de andere uitvoeringen respectievelijk 49 en 59 moeten kosten. Ook de in-ears komen in oktober op de markt.

Kijk voor meer informatie en specificaties op de site van AKG.


EDITORS' CHOICE