NIEUWSPanasonic

IFA 2013 Panasonic Ultra HD TV


Redactie HiFi.nl | 05 september 2013 | Panasonic

Tijdens de IFA in Berlijn introduceert Panasonic de Smart VIERA TX-L65WT600, 's werelds eerste Ultra HD TV met een 4K 50/60p-invoer die gebaseerd is op HDMI 2.0 en DisplayPort 1.2a specificaties. De WT600 biedt een 4K-weergave van maximaal 60 frames per seconde voor consumenten die op zoek zijn naar de volgende stap in thuisentertainment.

De eerste 4K Ultra HD TV ter wereld met 4K 50/60p-invoer ontworpen op basis van HDMI 2.0 en DisplayPort1.2a-specificatie, een uitstekende beeldkwaliteit en een breder gamma aan andere Smart VIERA innovaties.

Met zijn THX™ 4K-certificatie is de 165 cm (65 inch) grote WT600 perfect voor liefhebbers van een home cinema. Dit scherm is uitgerust met de 2.000 Hz Back Light Scanning (BLS)-technologie die zorgt voor haarscherpe bewegende beelden, zelfs bij snelle actiescènes. Daarnaast schittert deze TV door het minimalistische Glass and Metal-design; door de smalle rand komen de verbluffende 4K-beelden extra goed tot hun recht. Zelfs wanneer de WT600 niet gebruikt wordt, is deze TV een elegante en stijlvolle toevoeging aan de woonkamer.

'4K-content binnen handbereik'
De WT600 biedt toegang tot een breed gamma aan 4K-content, voor zover beschikbaar uiteraard, om te profiteren van de innovaties die deze TV te bieden heeft. Dat geldt voor video-content, maar ook voor de nieuwste games, internetcontent en je digitale fotomateriaal.

De 4K 50/60p-invoer, gebaseerd op HDMI 2.0 en de DisplayPort™1.2a-specificaties, zorgt ervoor dat de TV klaar is voor de toekomst en garandeert dat deze zal werken met toekomstige compatibele 4K-spelers, set-top boxen en nieuwe generaties gameconsoles. Fans van pc-games kunnen hun pc aansluiten op de WT600 via de 60p-compatibele DisplayPort. Met de ingebouwde HTML5-webbrowser van de WT600 kun je bovendien internetpagina's weergeven in 4K-kwaliteit.

De WT600 is volgens Panasonic per nu de eerste TV in de markt die beschikt over een ingebouwde 4K H.264 (MPEG4)-decoder, die niet alleen het afspelen van 4K-videobestanden vanaf een USB- en SD-kaart mogelijk maakt, maar – en dit is nog belangrijker – ook de weergave van 4K-content rechtstreeks vanaf het internet. Fotografieliefhebbers kunnen met de 4K Photo Viewer SD hun foto's bekijken op een SD-kaart, of kunnen 4K Swipe & Share gebruiken om foto's draadloos over te zetten in Ultra HD-resolutie vanaf een smartphone of tablet.

Om de beste 4K-homecinema kijkervaring te kunnen garanderen, zorgt het THX4K™ Certified-scherm van de WT600 ervoor dat kleuren, tonen en resolutie worden weergegeven 'zoals de regisseurs in Hollywood voor ogen hadden'. We quoten voorts uit het bericht van Panasonic;

Met 4K Intelligent Frame Creation kan de WT600 vloeiend beelden tot 120 frames per seconde weergeven, zelfs bij Ultra HD-bronnen, wat betekent dat deze tv met kop en schouders uitsteekt boven modellen van heel wat concurrenten zonder een gelijkwaardige conversie van de framesnelheid. De 4K Ultra HD TV van Panasonic analyseert daarnaast complexe scènes met bewegingen uit verschillende richtingen en optimaliseert elk object afzonderlijk. De Infinite Contrast-technologie zorgt voor een bijna oneindige contrastverhouding, wat de verbluffende beeldkwaliteit van de WT600 nog extra benadrukt.

Het Local Dimming Pro-circuit en de unieke Gamma Area Control zorgen voor meer details in donkere of heldere gebieden van het beeld. Daarnaast maximaliseert de nieuwe 4K Hexa-Processing Engine de beeldkwaliteit voor content die aangemaakt werd met een lagere resolutie dan 4K. De circuitverwerkingstechnologie produceert beelden met een hogere definitie door de ontbrekende delen van de beelden te interpoleren en de niet-bestaande gegevens te reproduceren. Op die manier krijgen ze een kwaliteit die die van 4K-bronnen benadert.

De WT600 is niet alleen ISF™ gecertificeerd, maar ook compatibel met de CalMAN-kalibratiesoftware, die een perfecte kleurneutraliteit garandeert. De app "Panasonic TV Remote 2" beschikt over Smart Calibration, een krachtige functie waarmee de kijker op de TV gedetailleerde correctiecurves kan instellen voor gamma, witpunt en kleurverzadiging via een Android- of iOS™-smartphone of -tablet.

Eenvoudige bediening
Het intuïtieve gebruikersmenu biedt gebruikers van de WT600 een zo eenvoudig mogelijke Smart TV-ervaring. Met de gepersonaliseerde functie my Home Screen krijgt elk gezinslid in een oogwenk toegang tot zijn favoriete tv-programma's via een eigen gepersonaliseerd beginscherm.

In navolging van het succes van de Smart VIERA-functie my Home Screen, heeft Panasonic nu de my Home Screen-functies uitgebreid met voorgeprogrammeerde Home Screens. Deze bieden gebruikers snel en eenvoudig toegang tot content van hun favoriete providers, waaronder Eurosport en YouTube. Vanaf oktober 2013 zullen Panasonic-kijkers deze kanalen overal kunnen activeren via het nieuwe Home Screen-collectievenster. De my Home Screen download functie zal vanaf 8 oktober beschikbaar zijn voor de Smart VIERA TV line-up. De WT600 zal bij levering op de markt, al voorzien zijn van deze functie.

De bedienings- en ingangsopties van de WT600 worden verder aangevuld met de innovatieve functie Voice Interaction. Hiermee kunnen gebruikers hun TV bedienen door te spreken in de microfoon van de touchpadcontroller of van een smartphone of tablet waarop de app Panasonic TV Remote 2 geïnstalleerd is. Op die manier kunnen gebruikers snel internetcontent raadplegen of op hun thuisnetwerk op zoek gaan naar een favoriet nummer. Met Swipe & Share kunnen gebruikers daarnaast beelden in 4K-resolutie delen op het grote scherm van de WT600 door gewoon even met een vinger te swipen.

Geavanceerde netwerk- en verbindingsmogelijkheden
De geïntegreerde Twin HD-tuners van de WT600 zorgen voor een veel handigere en flexibelere kijkervaring, wat betekent dat er niemand iets hoeft te missen. Met deze functie kunnen gebruikers een programma live bekijken terwijl een andere uitzending wordt opgenomen, of een programma bekijken terwijl er een ander gezinslid tegelijk een ander programma bekijkt op een tablet, en dit allemaal zonder externe set-top box. Dit is vooral handig als sommige gezinsleden bijvoorbeeld een film willen bekijken terwijl anderen voor geen goud een voetbalwedstrijd willen missen.

Zoals alle Smart VIERA TV's heeft ook de WT600 een ingebouwd draadloos LAN. Gebruikers kunnen multimedia-content op hun thuisnetwerk snel en eenvoudig openen via DLN-™streaming, of via het platform Apps for Smart VIERA met zijn steeds uitgebreidere aanbod Smart TV-apps, waaronder populaire apps voor sociale netwerken als Facebook™, Twitter™ en Skype™. Met de automatische pop-upcamera van de WT600 kunnen gebruikers met een klik op een knop video-oproepen maken.

De ingebouwde webbrowser van de WT600 biedt ook ondersteuning voor Flash-content. De kwaliteit van de ingesloten video's en graphics met een lage resolutie kan beduidend verbeterd worden met behulp van Web Content Optimiser Pro. Om tekst en webadressen eenvoudig te kunnen invoeren, kunnen gebruikers bovendien met behulp van een USB-adapter of draadloos via Bluetooth® een toetsenbord aansluiten op de WT600.

De Panasonic TX-L65WT600 zal verkrijgbaar zijn vanaf eind september 2013 en kost € 6.999,=.

EDITORS' CHOICE