IFA 2013 primeur Avantgarde Acoustics Zero 1

Bij Avantgarde Acoustics maken ze behoorlijk opvallende luidsprekers – qua vormgeving, althans –, die je in geen enkele woning waar een vrouw ook maar iéts te zeggen heeft, ooit zult tegenkomen. Echt niet...

Of? We overdrijven natuurlijk een beetje. En dat deze speakers wél behoorlijk goed kunnen klinken, laten we voor het gemak ook even buiten beschouwing. En eh, dat de Solo – dat is het kleinste model van Avantgarde dat intussen uit het gamma verdwenen lijkt – er heel appetijtelijk uitziet, ook. Enfin, dat merk dus, is deze week ook weer op de IFA te vinden. Sterker nog, ze hebben er een aansprekende persconferentie georganiseerd. Alwaar we dus met plezier aanschoven – voor een nieuwssnack van formaat:

Holger Fromme, de CEO, trekt er het doek van de Zero 1. Dat is een digitaal actieve, draadloze hoornluidspreker. Inderdaad de eerste in zijn soort, qua 'digitaal/draadloos/actief & hoorn'. Bepaald niet compact, maar wel héél erg fraai. We hoorden een paar muziekstukken die absoluut indrukwekkend klonken – met stip genoteerd op het ‘te testen’ lijstje. Voor de aanvullende informatie maakten we snel wat fotootjes. 

EDITORS' CHOICE