NIEUWSLG

LG presenteert Gallery OLED TV


Redactie HiFi.nl | 02 september 2013 | LG

LG zet de spotlight van IFA 2013 in Berlijn later deze week in om haar nieuwste OLED TV, de Gallery OLED (model 55EA8800), onder de aandacht te brengen. Het model, dat je als een schilderij aan je muur bevestigt, beschikt over een kunstzinnig frame waarin Canvas Speakers zijn weggewerkt.

Met de Gallery OLED TV en de Curved OLED TV daagt LG de status quo uit. Deze prachtig ontworpen en ontwikkelde producten zijn een duidelijk voorbeeld van ons vermogen om vooruit te denken" zegt Frans Hulshof, commercieel directeur LG Benelux. “Wij willen verbazen, inspireren en een glimlach op de gezichten toveren. Kortom: een 'life’s good'-gevoel geven.”

'De televisie wordt een kunstwerk met Canvas Speakers'
Het 55-inch beeldscherm van de Gallery OLED TV is omkaderd met een lijst, waarin een 2.2 kanaals geluidssysteem met LG’s nieuwste Canvas Speakers is verwerkt. Hoe dat systeem klinkt ten opzichte van bijvoorbeeld een losse soundbar, welhaast verplicht aanschafmateriaal bij de platte televisies anno nu, durven we niet te zeggen. Maar de Gallery Mode is in ieder geval erg geinig; je kunt in een slideshow diverse schilderijen in HD voorbij laten komen, en uiteraard kun je daar ook eigen foto's voor gebruiken.

De Gallery OLED TV kan overigens gewoon worden aangesloten op een eigen geluidssysteem, waardoor de televisie ook zonder het frame aan de muur kan worden opgehangen. Adviesprijs en marktbeschikbaarheid moet LG nog bekend maken – dat zal het merk ongetwijfeld in Berlijn doen. 

Kijk ook eens op onze Beeld Special


EDITORS' CHOICE