NIEUWS

Nieuwe editie van bookzine Linear Audio

Redactie HiFi.nl | 02 september 2013

Linear Audio heeft een nieuwe uitgave van het gelijknamige ‘bookzine’ gepubliceerd. Linear Audio Volume 6 bevat ruim tweehonderd pagina’s technische audio artikelen van een internationaal team van auteurs.

Zo behandelt een tweetal artikelen het ontwerpen van phono voorversterkers; een zeer flexible ontwerp van Erno Borbely en Sigurd Ruschkowsky en een door de legendarische Peter Walker geïnspireerd 3-transitor voorversterker van Hannes Allmaier. Hans Polak schreef een artikel over het vergelijken van de specificaties van phono preamps, die vaak moeilijk te vergelijken zijn omdat ze verschillende parameters geven.

Maar er is meer in Linear Audio Volume 6. Bijvoorbeeld twee artikelen van David Zan en Bob Cordell over ‘Advanced Power Amplifiers’, terwijl Daniel Joffe schrijft over een schakeling die de ruststroom van klasse-AB versterkers automatisch regelt om cross-over vervorming te vermijden.

Voor buis-enthousiastelingen is het eerste artikel van een serie van Frank Blöhbaum met ontwerpen met ‘octode’ buizen te lezen. Michael Rothacher schreef een app waarmee je interactief Spice modellen kan maken voor Static Induction Transistors. Vanuit de TU Delft geeft Robert Munnig Schmidt nog wat aanvullingen op zijn eerdere artikel over motional feedback subwoofers. David Moran legt uit hoe je een speaker moet ontwerpen als je wilt dat die in blinde luistertests als favoriet wordt gekozen. En natuurlijk een boek recensie, dit keer de zesde editie van Douglas Self’s Audio Power Amplifier Design.

Dankzij de vrijgevigheid van Linear Systems Inc zit bij elk Vol 6 exemplaar een paartje gratis low noise junction FET’s voor de experimenteerder. Kortom, genoeg serieuze audiotechniek voor uren leesgenot.

Linear Audio Volume 6 is hier verkrijgbaar.


EDITORS' CHOICE