NIEUWSAkiko Audio

Akiko Audio brengt MeiCord Opal datakabels naar Nederland

Redactie HiFi.nl | 01 september 2013

Voor het eerst zijn MeiCord Opal datakabels ook in Nederland verkrijgbaar. Akiko Audio uit Maastricht heeft de door de Duitse en Engelse pers zeer goed beoordeelde kabel naar ons land gehaald.

“Vaak horen wij van klanten dat ze diensten als Spotify uitsluitend als achtergrondmuziek gebruiken, vanwege de matige geluidskwaliteit”, verklaart Sander van Berlo de keuze voor de MeiCord Opal. “Van een draadloze verbinding kun je geen wonderen verwachten, bovendien kunnen er ‘drop outs’ ontstaan. Net wanneer je luistert naar jouw favoriete muziek, stopt de weergave onverwachts, zeer frustrerend. Met een goede LAN/UTP kabel zal dit zelden gebeuren.”

De Duitse producent MeiCord maakt al jaren zo’n kabel, de Opal. Dit is een LAN kabel die beschikt over speciale stekkers en royale binnenbedrading. Iedere afzonderlijke kabel wordt uitvoerig doorgemeten. De resultaten daarvan staan in het meegeleverde individuele meetrapport.

“Je kunt sceptisch zijn over een audiofiele ethernetkabel, maar als je één keer het verschil hoort, ben je overtuigd”, zegt Van Berlo enthousiast. De Opal vergelijken met draadloos en eenvoudige standaardkabel, is mogelijk in de luisterruimte van Akiko Audio.


EDITORS' CHOICE