NIEUWSBlumenhofer

X-fi update - primeurs bij Music2

Redactie HiFi.nl | 30 augustus 2013 | Blumenhofer

Met nog twee weken te gaan tot de X-fi Audio Show 2013 in NH Koningshof, stroomt steeds meer nieuws onze mailbox binnen. Zo ook van importeur Music2, dat op zaterdag 14 en zondag 15 september in Veldhoven “een aantal bijzondere highlights en primeurs” presenteert.

De Tempesta 20 van Blumenhofer is tijdens X-fi Audio Show 2013 voor het eerst te zien en horen.

Zo demonstreert de importeur in kamer 40 voor het eerst de nieuwe Tempesta 17 en 20 Hoornluidsprekers van Blumenhofer. Deze nieuwe lijn heeft een verrassende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn ook in een surround opstelling toe te passen. Hiermee zet Music 2 voor het eerst voorzichtige stapjes op het terrein van meerkanaalsweergave. Overigens zijn er meer exposanten die de grote Blumenhofers gebruiken, zo spelen bij STS-Digital in kamer 32 de FS-1 studiomonitoren, terwijl Sonore AC de Gran Gioia’s heeft staan.

De WOW! van Acoustic Signature werd tijdens High End München voor het eerst getoond.

Maar dat is nog niet alles, want van Acoustic Signature presenteert Music2 een compleet nieuw model, de WOW! Een zeer betaalbare, echte Acoustic-Signature draaitafel met een waanzinnige kwaliteit en design. De strakke vormgeving van deze tafel is geïnspireerd op het design van de i-Pad en heeft een retailprijs van slechts €1250,- inclusief een gemodificeerde Rega 202 arm.

De WOW! is overigens één van de drie draaitafels waarmee Music2 tijdens X-fi afwisselend demonstreert. Ook de eveneens van Acoustisc-Signature afkomstige Storm en de veelgeprezen Blackbird van dr. Feickert worden ingezet. De elementen op deze draaitafels zijn alle van ZYX, waarbij de Blackbird bovendien is uitgerust met een speciale 12 inch REED 3P tonearm.

De V40SE van Octave maakt deel uit van de basisset van Music2 in kamer 40.

Music2 heeft in kamer 40 van NH Koningshof een basisset die bestaat uit de Octave V40 SE geïntegreerde versterker om de Blumenhofer Tempesta 20 en FS 2 luidsprekers aan te sturen. Streaming gebeurt via de Astin Trew Concord DAC, welke het signaal van de computer via de nieuw te introduceren Concord Powered USB kabel naar analoog zal omzetten. Alle overige bekabeling is van Cammino, het nieuwe type Bambino, wederom een introductie van een zeer betaalbaar High-End product.

Lees alles over X-fi Audio Show 2013 op onze Special Page.

MERK

EDITORS' CHOICE