NIEUWS

Jan Douwe en 2 Meter Sessies terug op TV

Redactie HiFi.nl | 24 augustus 2013

Goed nieuws: Jan Douwe Kroeske en zijn muziekprogramma 2 Meter Sessies komen terug op TV. Het inmiddels ruim vijfentwintig jaar oude format, dat (live) muziek in al zijn facetten bewierookt, is vanaf september op Veronica te zien. 

Naast nieuwe registraties zal ook het rijke archief uit vijfentwintig jaar 2 Meter Sessies voorbij komen, zo lezen we op de website, met nooit eerder vertoonde beelden en mooie anekdotes. Het archief bevat meer dan vijfhonderd video-opnames van onder andere Foo Fighters, Coldplay, Aerosmith, James Taylor, Radiohead, Beck, Elliott Smith en Eels.

Lees ook onze Muziekbeleving met Jan Douwe Kroeske

2 Meter Sessies start op 1 september, en zal iedere zondagavond rond middernacht te zien zijn. Voor de kick-off staat een archiefuitzending van Foo Fighters gepland. Ook wordt het huidige online platform van 2 Meter Sessies bij Veronica ondergebracht.

Mark Bruitsman, zendermanager van Veronica: “De 2 Meter Sessies zijn legendarisch en worden zowel in binnen- als buitenland nog steeds hoog gewaardeerd, dat merken we nu al door alle reacties. Dat is vooral te danken aan de tomeloze inzet en kunde van Jan Douwe Kroeske, die al die jaren door is gegaan met opnames. Ik zie het daarom ook als een eer voor Veronica dat we deze geweldige reeks voort kunnen zetten. Tegelijk kijk ik natuurlijk ook enorm uit naar het rijke archief.”

Jan Douwe Kroeske: “Toen 2 Meter Sessies enige tijd geleden op televisie stopte, besloten we op het internet door te gaan als multimediaal platform. Op onze vernieuwde website en via Facebook en Twitter zijn we onze loyale achterban blijven triggeren met nieuwe, interessante muziek. Ik ben gegrepen door het enthousiasme dat zendermanager Mark Bruitsman op tafel gooide om 2 Meter Sessies bij Veronica binnen te halen. Dat voelt fantastisch!”


EDITORS' CHOICE