NIEUWS

Dr. Dre speelt Beats het liefst zelf


Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2013

De welhaast straatbeeldbepalende Beats-hoofdtelefoons van Dr. Dre zijn weer in het nieuws. Schreven we begin vorig jaar dat audio-fabrikant Monster en Beats Audio na vijf jaar hun contract niet verlengden, inmiddels is het merk van de rapper/producer en muziekmanager Jimmy Iovine weer op zoek naar een nieuwe partner.

Het bedrijf achter de Beats-modellen ging een samenwerking aan met mobiele telefoon-gigant HTC – in augustus 2011 als meerderheids-aandeelhouder aan boord, al werd een deel later al teruggekocht –, maar heeft volgens The Wall Street Journal plannen om op eigen benen te gaan staan. In de nieuwe strategie, waarbij ook aandacht zal zijn voor luidsprekers, carfi en zelfs een streaming muziekdienst online, zou geen plaats zijn voor de rol van het Taiwanese aandeel. Die resterende 25 procent zou middels een nieuw financieringsplan weer in eigen portefeuille moeten belanden. 

Bovendien rapporteert de New Yorkse krant dat Beats zo'n tweehonderd miljoen dollar omzet in 2010 in twee jaar zag groeien naar ongeveer een miljard in 2012, terwijl HTC zich in een fase bevindt waarbij er mogelijk – en voor het eerst – een verlies opgetekend zal worden in het lopende kwartaal.

Volgens cijfers van het internationale marktonderzoeksbureau de NPD Group heeft Beats 59 procent van de Amerikaanse markt voor 'premium headphones' in handen. Voorspellingen van een rem op die groei doen het merk uitkijken naar andere producten in de audiowereld – al zijn uitstapjes naar bijvoorbeeld draadloze speakers niet nieuw.

EDITORS' CHOICE