NIEUWSMeridian

Meridian Director grote broer van Explorer

Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2013 | Meridian

Na de Explorer komt Meridian nu met de Director. Een, zoals de Britten zeggen, "eenvoudige manier om van Meridian te genieten en al je digitale muziek op zijn paasbest te beluisteren".

De Director is een DAC die ontworpen is om superieure audiokwaliteit vanaf iedere digitale bron af te leveren. Het compacte en elegante apparaat bouwt verder op het succes van de meer draagbare Meridian Explorer DAC (lees hier onze recensie) en lijkt vooral gericht op gebruik met analoge hifi systemen in huis, al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld Sonos Connect en Apple TV.

De handgemaakte converter beschikt over de beroemde upsampling en apodising technologie van Meridian, waardoor originele opnames volgens Meridian “beter klinken dan toen ze werden opgenomen”. Sowieso zijn de Britten erg overtuigd van de Director, zo blijkt wel uit de brochure:

"Director forms the ideal add-on for network players and music servers with digital outputs, bringing Meridian performance and ultimate sound quality to an entirely new class of audio products and systems. These sound enhancing technologies are derived from the award-winning line of Reference 800 Series components, and significantly out-perform the DACs found in computers and most network players."

De Director komt binnenkort op de markt en is als het goed is al onderweg naar één van onze redacteuren voor een test. Binnenkort meer dus.


EDITORS' CHOICE