NIEUWSPS Audio

PS Audio introduceert haar eerste phono converter

Het Amerikaanse PS Audio heeft voor het eerst in haar bestaan de komst van een heuse phono converter aangekondigd. Het bedrijf heeft weliswaar ruim dertig jaar ervaring met het produceren van phonotrappen, niet eerder bouwde het naar eigen zeggen een apparaat als de NuWave Phono Converter (NPC).

De NPC is een high end analoge phono voorversterker én een analoog naar digitaal converter (ADC) in één apparaat. PS Audio claimt dat het met de NPC “de beste analoge phonotrap in haar ruim veertigjarige bestaan heeft gebouwd”. Daarnaast is de NPC voorzien van een analoog naar digitaal converter die zowel de uitgang van de phonotrap, of de uitgang van elk ander aangesloten analoge bron converteert naar DSD of PCM.

Door middel van de asynchrone USB-uitgang kun je het DSD of PCM-signaal naar je computer sturen om het zo op te slaan in je digitale muziekbibliotheek. DSD-codering is beschikbaar in standaard of dubbele rate, terwijl de PCM-audio tot maximaal 192 kHz/24 bit gaat.

De NuWave Phono Converter komt in september in de Verenigde Staten op de markt. Meer (technische) informatie - in het Engels - op de website van PS Audio. Benelux-importeur Aspera Audio liet ons weten de NuWave Phono Converter begin oktober te verwachten, met een prijs die waarschijnlijk op €1995 zal komen te liggen voor de Europese 230V versie. Meer informatie en een definitieve prijsstelling volgt.


EDITORS' CHOICE