NIEUWSAntelope

Antelope Audio primeurs X-fi 2013


Redactie HiFi.nl | 13 augustus 2013 | Antelope

Antelope Audio ontwikkelt en produceert audio master clocks, A/D & D/A converters, voorversterkers en hoofdtelefoonversterkers. Als zodanig was het merk de eerste om een 384kHz USB DAC op de markt te brengen, en de eerste die voor de consument een AD/DA voorversterker ontwikkelde met een 10 Mhz atomische klok.

Op de aanstaande X-fi Audioshow presenteert Antelope een nieuwe 768 kHz DSD dac met DSD upsampling en een 10M clock input en gebruikmakend van een quad dac ontwerp voor superieure dynamiek. De naam voor de nieuwe Zodiac: Platinum.

De Zodiac Platinum is een 768 kHz DSD DA/Converter, voorversterker en een hoofdtelefoonversterker. Deze heeft diverse digitale in- en uitgangen en ook, uiteraard, een USB ingang. Een analoge ingang voor bijvoorbeeld een phono voorversterker is ook aanwezig. Daarnaast heeft de Zodiac Platinum een stepped relay volumeregeling. Ook wordt (weer) gebruikt gemaakt van 64-bit AFC technologie en van een 'oven-controlled' oscillator. "Het resultaat is transparantie, openheid, diepte en warmte in het geluidsbeeld."

Amphion Luidsprekers
De nieuwe DAC zal in Veldhoven gepresenteerd worden met een paar Amphion luidsprekers. Specifieker de Amphion Pro Two 15 en de 7L vloerstaander. De Two 15 is een professionele serie die in de studio's gebruikt wordt, maar ook in de huiskamer te vinden is. De 7L luidspreker is een muzikaal neutrale luidspreker. De 7L biedt muzikaliteit en luisterplezier, wat voor muziek er ook afgespeeld wordt. 

Amphion maakt er een punt van luidsprekers volledig in een moderne huiskamer te integreren, en levert de nieuwe modellen in wit, zwart, berken en walnoot. 

Amphion en Antelope heten je van harte welkom in de luisterruimte in Veldhoven. Kijk op onze X-fi Special voor alle andere deelnemers en hun plannen voor de vierde X-fi Audioshow.

EDITORS' CHOICE