Den Haag gaat Dark Side of the Moon met Chattelin


Redactie HiFi.nl | 04 september 2013

Een kleine week nadat Roger Waters met zijn The Wall neerstrijkt in de Amsterdam ArenA, is het de beurt aan Den Haag om te genieten van de klanken van Pink Floyd. Op zaterdag 14 september geeft tributeband Pink Project namelijk een bijzonder concert aan de voet van het Vredespaleis. 

Op de Facebookpagina van Chattelin Audio Systems maak je kans op vrijkaarten

Peter Chattelin van Chattelin Audio Systems is gevraagd om met zijn band Pink Project, waarin Chattelin frontman is, een groot concert te verzorgen in de tuin van het Vredespaleis in het kader van het 100-jarig bestaan van het paleis. De Amerikaanse organisatie ‘Peace one Day’, onder leiding van Geremy Gilly, streeft naar één dag vrede wereldwijd en heeft het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis aangegrepen en gedoopt tot locatie voor dit bijzondere concert. Om het idee van Gilly kracht bij te zetten worden op deze dag overal concerten gegeven in het teken van Vrede.

“Dat het een serieus concert is, moge duidelijk zijn”, laat Peter Chattelin weten. “Alleen al het transparante podium wat tegen het Vredespaleis wordt aangebouwd heeft afmetingen van 56 breed en 21 meter diep. Er is gekozen voor een transparant podium zodat het paleis schilderachtig uitgelicht kan worden en in feite als decor zal gaan dienen. Over het terrein zal Quadro worden uitversterkt. Dit om u de totale beleving mee te geven van ingenieuze muziek van Floyd.”

Chattelin Audio Systems, op de Anna Paulownastraat 58, zo’n driehonderd meter van het Vredespaleis, haakt op zaterdag 14 september ook in de winkel in op deze bijzondere gebeurtenis. Zo kunnen liefhebbers onder andere het bekende Pink Floyd album Dark Side of the Moon komen beluisteren op een, volgens Chattelin, “fantastisch high end audiosysteem waarover we binnenkort verder zullen uitweiden”.

Ook de Nederlandse Pink Floyd fanclub is aanwezig in Den Haag, het neemt die dag Cafe Blossom op de hoek van de Anna Paulownastraat (nummer 70c) in. “Kortom een dagvullend programma voor de muziekliefhebber in het algemeen, waarbij ook is gedacht aan de innerlijke mens”, weet Chattelin. “Met als toetje ‘s avonds de spectaculaire show van Pink Project Dark Side Of The Moon & The Wall Essentials.”

Voor dat laatste moet overigens wel een ticket à 30 euro aangeschaft worden. Dat kan via Ticketmaster. Kijk voor meer informatie op de websites van Chattelin Audio Systems of Pink Project, of op de Facebookpagina van het evenement.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »