Veel X-fi primeurs Musical Reality

Redactie HiFi.nl | 10 september 2013 | Von Schweikert Audio

Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt in NH De Koningshof X-fi Audioshow 2013 plaats. Musical Reality belooft meerdere nieuwe producten mee te nemen naar Veldhoven, waaronder een belangrijk middelgroot model van Von Schweikert Audio. Andere primeurs zijn er van KR Audio Electronics, EERA en Harmonic Technology – én: Endeavor Audio. 

De tweede editie van deze X-fi show in De Koningshof staat voor Musical Reality in het teken van ‘Virtual Reality Music’, pure stereoweergave met als bronnen een ‘Music Server’, Red Book CD en uiteraard de analoge Langspeel Plaat. De demonstratieruimte 116, vlak na de entree, delen ze net als in Alkmaar met de collegae van Kemp Electronics en HiHat Audio.

Het ‘mainsystem’ bestaat dan ook uit gezamenlijke componenten. De weergevers zijn ditmaal van Endeavor Audio. Opgesteld wordt de Endeavor E3, de wereldprimeur van de California Audio Show. De E3 was dé verrassing van de show, waardoor er spontaan besloten is om dit merk een kans te geven naast de gebruikelijke speakers van Von Schweikert Audio. De luidsprekers zullen worden aangestuurd door een set D 500 mk II van CI-Audio in combinatie met de PLC•1 MKII Passive Line Controller eveneens van CI-Audio.

Als digitale bron fungeert een Custom made Music Server verbonden met de nieuwe USB-Photon kabel van Harmonic Technology. Deze kabel zet het signaal om van USB naar RCA-SPDIF en gaat via een Photon-glasvezelkabel naar de, eveneens nieuwe Autograph van EERA alwaar het wordt verwerkt tot absolute analoge muziek. De analoge bron is van Acoustic Solid. Uiteraard zullen de componenten ook worden verbonden met de Photon Link en luidsprekerkabels van Harmonic Technology en het geheel zal worden opgesteld op Solid-Tech Audio & Video Support. Kemp Electronics tekent weer voor een uitgekiende voeding voor het muzieksysteem.

Een tweede systeem wordt gevormd rond de nieuwe VR 22 van Von Schweikert Audio aangestuurd door de VA 350 van KR Audio Electronics. De Tentation, eveneens uit de stal van EERA zorgt voor de muziek vanaf CD. De Prosilway III interconnect is van Harmonic Technology en het geheel staat op het Rack of Silence Formula One van Solid Tech en Ron Kemp levert ook hier een schone voeding.


EDITORS' CHOICE