NIEUWSRotel

Rotel RMB-1555 en RMB-1585 meerkanaals versterkers


Redactie HiFi.nl | 31 juli 2013 | Rotel

Rotel Electronics lanceert twee krachtige meerkanaals eindversterkers onder de namen RMB-1555 en RMB 1585. Het duo komt medio september op de markt, maar staat momenteel in onze luisterruimte, dus wordt snel vervolgd – bij dezen de introductie.

Rotel is geen vreemde in de wereld van versterkers, en bundelt die ervaring in twee home entertainment-modellen. De RMB-1555 is bedoeld voor high-end home cinema opstellingen of multiroom muziek, terwijl vlaggenschip-model RMB-1585 een kilowatt aan vermogen levert – krachtig genoeg voor de meest veeleisende home cinema systemen in grote ruimtes. Beide eindversterkers zijn voorzien van Rotels klasse AB-versterking.

Gebruikmakend van de technologie en expertise uit klassieke stereo eindversterkers van Rotel, zijn deze nieuwe home cinema versterkers voorzien van een zware ringkerntransformator;

Rotel RMB-1585
Het nieuwe vlaggenschip onder Rotels home cinema eindversterkers moet filmliefhebbers een werkelijk ongeëvenaarde luisterervaring gaan bieden. De vijf kanalen van deze versterker zijn elk in staat om continu 200 watt aan 8 ohm te produceren. Dit levert een volle kilowatt aan vermogen op, waarmee de RMB-1585 met gemak elke speaker en kamergrootte aan kan.

Toch biedt hij veel meer dan brute kracht, meent het merk. Rotel is vermaard om de audiofiele prestaties van haar versterkers en de RMB-1585 reproduceert het geluid dan ook zeer getrouw. "Van de dynamiek van een Hollywood blockbuster tot de subtiliteiten van akoestische instrumenten; alles wordt krachtig, maar ook zeer genuanceerd weergegeven."

De RMB-1555
De kleinere RMB-1555 meerkanaals eindversterker is geschikt voor high-end home cinema opstellingen. De versterker heeft een vermogen van 120 watt per kanaal, wat genoeg vermogen is om high-end speakers het precieze en genuanceerde geluid te laten produceren dat muziek- en filmliefhebbers gewend zijn van Rotel-versterkers.

Balanced Design Concept
De prestaties zijn te danken aan het Balanced Design Concept dat Rotel ontwikkelde. De duiding van Rotel: "Bij het Balanced Design Concept worden zorgvuldig uitgekozen componenten, geoptimaliseerde signaalpaden en kritische evaluatie ingezet om de prestaties van het systeem tijdens het gehele ontwerpproces perfect af te stellen. Het resultaat is een ongeëvenaarde geluidskwaliteit."

Kwaliteit zit van binnen
Een centrale rol in zowel de RMB-1555 als de RMB-1585 wordt vervuld door de zware voedingen die gebaseerd zijn op speciaal ontworpen toroïde transformators (een in de RMB- 1555 en twee in de RMB-1585). 

Beschikbaarheid
De Rotel RMB-1555 en RMB-1585 zijn beschikbaar in de loop van september voor een adviesprijs van respectievelijk € 1.600 en € 2.800. Voor die tijd mag je onze uitgebreide review al verwachten, want we hebben het duo inmiddels binnen.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »