REVIEWGrandinote

Grandinote Shinai

Na afloop van de Audio Show Studio Alkmaar, verdween de Grandinote Shinai versterker in de kofferbak van de auto. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de Shinai is met een gewicht van 40kg geen ding om een stukje mee te gaan lopen. Zestig kilometer verderop werd de versterker dan ook vanuit het onder de luisterruimte liggende loading dock automatisch naar boven getransporteerd en naar de plek van bestemming gereden.

Uit Music Emotion - April 2013

De eerste kennismaking met de Grandinote vond plaats tijdens een luistersessie bij Tingsha Audio in België. Importeur Jean Paul Elinck vertelde dat hij een geschikte versterker had gevonden om de verschillende Transmission Audio luidsprekermodellen aan te sturen. In de luisterruimte van Tingsha maakte de Shinai de nodige indruk. Reden om het ding naar Nederland te halen.

Sinds het moment dat transistoren en buizen min of meer in een concurrerende positie kwamen bij de bouw van audio-componenten, barstte de strijd los over welk component nou het beste geschikt is voor audio-versterking. Daar is al heel wat papier en forumruimte over dichtgeschreven zonder eensluidende eindconclusie. De discussie wordt ook vaak gevoerd vanuit verkeerde opvattingen en ervaringen. De collectieve perceptie bericht bijvoorbeeld nog steeds over warm klinkende buizenversterkers, terwijl een groot deel van de echt spraakmakende klassieke- en moderne buizenversterkers eerder tegen het neutrale presteren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE