REVIEWPiega

Piega TMicro 6 Luidsprekers

Werner Ero | 31 augustus 2013 | Fotografie Fabrikant | Piega

We kennen bijna allemaal wel het probleem dat we bij gebruik in een huiskamer of andere leefruimte, zelf een zo mooi en groots mogelijke weergave willen horen, maar dat onze huisgenoten eigenlijk het liefste geen, of dan tenminste een zo klein mogelijke weergever willen zien.

Uit Music Emotion - April 2013

Om hieraan tegemoet te komen bestaan er inmiddels vele wegen naar Rome. Van inbouwluidsprekers in muren en plafonds, tot satellietsystemen met al dan niet een bijbehorende subwoofer. Het Zwitserse Piega zoekt met de TMicro serie, de oplossing vooral in de hoogte. Oftewel een reeks uiterst slanke weergevers die door hun bijzonder beperkte breedte en diepte, ook nog eens met een heel klein vloeroppervlak genoegen nemen. In deze test bespreek ik de TMicro 6, het gloednieuwe topmodel van deze vernieuwende en naar kwaliteit strevende slim line reeks.

Piega luidsprekers vallen al vanaf de start in 1986, tot de categorie mooi en verantwoord vormgegeven weergevers. Maar waar veel grote merken hun productie deels of vaak zelfs al volledig naar lage lonen landen hebben overgebracht, vervaardigd dit trotse merk nog steeds al haar modellen volledig met de hand in het Zuid Zwitserse Horgen.

Wie Piega zegt, heeft het eigenlijk ook meteen over weergevers die van aluminium behuizingen gebruik maken. En ook al doen verschillende luidsprekerfabrikanten het vandaag de dag lijken of zij met hun aluminiumkasten het wiel opnieuw hebben uitgevonden. Het Piega ontwikkelteam onder de bezielende leiding van Herr Diplom ingenieur Kurt Scheuch weet wel beter.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE