NIEUWSMarmitek

Marmitek BoomBoom 380 Bluetooth variant Speaker Anywhere 400

Marmitek wist ons te vertellen dat ze zojuist – hij zou al in de winkels moeten gearriveerd zijn – de BoomBoom 380 gelanceerd hebben. Dat is een draadloos, weerbestendig luidsprekersysteem dat bijgevolg uiterst geschikt is voor buitengebruik.

Het is de bedoeling dat je er een bronapparaat met bluetooth – een mobieltje dus, of een tablet of laptop – bijhaalt en dat draadloos verbindt met de BoomBoom. Het luidsprekersysteem werkt op netstroom, maar kan ook zijn ding doen met een accu. Die moet je dan wel nog even apart aanschaffen, voor de som van € 24.95.

De BoomBoom 380 is gebaseerd op het RF luidsprekersysteem van Marmitek: de Speaker Anywhere 400. Ze lijken dan ook als twee druppels water op elkaar. De Speaker Anywhere 400 kost zo’n € 150, en dus lijkt het erop dat de BoomBoom 380 – die heb je voor € 109.95, zonder de accu – een koopje is. Maar dat is niet helemaal correct, want het Speaker Anywhere 400 pakket bestaat uit twee luidsprekers, terwijl het BoomBoom 380 systeem het slechts met één luidspreker moet stellen. Aha! 

Overigens is de typebenaming wel heel gewaagd. Om niet te zeggen misleidend. We hebben de Speaker Anywhere 400 namelijk een keer goed beluisterd, en wat toen duidelijk opviel was een compleet gebrek aan bassen. Niets ‘BoomBoom’, dus. Ook niet qua volume, want als je het aandurfde om de Marmitek wat luider te zetten – standje achtergrondgeneuzel, maar dan net iets méér –, had je te maken met een hoop harmonische vervorming. En dan waren de Anywhere 400 speakers nog met z’n tweeën, terwijl de BoomBoom het op z’n eentje moet zien te redden.

Aan de andere kant kan je er wel een hoop lol aan beleven, en voor de prijs hoef je het ook al niet te laten…

MERK

EDITORS' CHOICE