NIEUWS

The Revelution

Redactie HiFi.nl | 01 juli 2013

Sommige fabrikanten introduceren met grote regelmaat een nieuw product. Bij andere fabrikanten ziet een nieuw product pas na jaren van schaven en kneden het levenslicht. Simpelweg omdat een nieuw product een grote technische en kwalitatieve stap verder moet gaan dan de gevestigde orde. Dat is Revel.

Van origine door de Harman Group ontwikkeld om nieuwe Mark Levinson componenten te beoordelen, maar over de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest innoverende luidsprekerfabrikanten. Ontworpen onder het toeziend oog van gezaghebbende designers en akoestisch ingenieurs en ondersteund door unieke researchfaciliteiten en meetprocedures. Wij stellen u graag voor aan de beste luidsprekers in haar prijsklasse: Revel Performa3 Series.

De Performa3 Series is Revel’s expressie van ongeëvenaarde akoestische en technische kennis en is omvat in negen compleet nieuw ontwikkelde luidsprekers. De compromisloze opzet gecombineerd met stilistische in hoogglans afgewerkte kastconstructies is ongekend in deze klasse – en ver daarbuiten.

Alle Revel luidsprekers worden gekenmerkt door een aantal specifieke technische eigenschappen. De meest opvallende is de Acoustical Lens Waveguide voor de aluminium dometweeters. Deze elliptisch gevormde lens optimaliseert het afstraalgedrag van de tweeter aan de onderkant van zijn werkbereik terwijl de belastbaarheid (als gevolg van het verhoogde rendement) verder toeneemt. In combinatie met de consequent toegepaste hoge orde scheidingsfilters presenteren de Revel luidsprekers een evenwichtig en groots klankbeeld dat ver voorbij de fysieke verschijning van de luidsprekers reikt. Hierbij blijft de geluidsweergave volledig vrij van stress en hardheid – zelfs bij hogere volumes.

Nog nooit eerder was die uitzonderlijke klank zo bereikbaar. Ontwikkeld als precisie elementen, vertrouwend op jarenlange research en ontworpen door de meest toonaangevende ingenieurs in de markt belooft de nieuwe Revel Performa3 Series de nieuwe referentie te worden voor elke film- en muziekliefhebber.


EDITORS' CHOICE