NIEUWS

Devolo range+ Technology zorgt voor sneller netwerk via het stopcontact


Redactie HiFi.nl | 25 juli 2013

De nieuwe range+ Technology van devolo – die jongens hebben kennelijk iets tegen het gebruik van hoofdletters – maakt het mogelijk om via het stopcontact datasnelheden te bereiken van 600 Mbps.

Dat zou mogelijk zijn dankzij ‘het intelligente gebruik’ van alle drie de kabels in een stroomkabel. Om die reden haalt deze technologie voor het eerst de maximaal haalbare snelheid uit een electriciteitsnetwerk. Het gevolg is een snellere datatransmissie. Daarbij kunnen ook langere afstanden dan voorheen overbrugd worden.

dLAN 650+ & dLAN 650 triple+
De eerste twee leverbare producten met range+ Technology zijn de dLAN 650+ en de dLAN 650 triple+. Handig is dat de adapters over een ingebouwd stopcontact beschikken. Het stopcontact dat je aan de ene kant ‘verliest’ doordat je de adapter gebruikt, recupereer je dus weer aan de andere kant. Sterker nog: er zit zowaar een netfilter in de adapters ingebouwd. Het verschil tussen de dLAN 650+en de dLAN 650 triple+ zit hem erin dat die eerste over één netwerkpoort beschikt en die laatste over drie.

dLAN TV SAT
Een andere nieuwigheid die ons minstens even interessant lijkt is de dLAN TV SAT Multituner.  Dat is een DVB-S2 satelliettuner die het tv-signaal dat hij ontvangt van de satellietschotel in het elektriteitsnetwerk injecteert. Daardoor is het satellietsignaal op diverse plaatsen – overal waar een stopcontact zit - beschikbaar in de woning. Het is hiermee ook mogelijk om naar twee verschillende zenders te kijken of om naar één zender te kijken en de andere op te nemen.

En dan nu even grinniken om de Duitsers...

Prijzen van de dLAN 650+, de dLAN 650 triple+ en de dLAN TV SAT hebben we nog niet. De apparaten worden in het najaar in de winkels verwacht.

EDITORS' CHOICE