NIEUWS

Mogelijk beeldadvertenties op DAB+

Redactie HiFi.nl | 17 juli 2013

STER en de Radio 538 Groep bestuderen de mogelijkheden om naast gewone commercials ook beeldadvertenties via DAB+ aan te bieden aan hun adverteerders. Dat meldt Emerce.

Vanaf september heeft D(igital)A(udio)B(roadcasting)+ landelijke dekking in heel Nederland. Voor de commerciële landelijke radiostations 538, Q Music, Sky Radio, SLAM!FM, Radio Veronica, 100%NL, Sublime FM en BNR Nieuwsradio is dat het sein om vanaf dit najaar volledig digitaal te gaan, waardoor ze naast FM ook via DAB+ te beluisteren zijn. De publieke omroep haakt later aan.

Naast bijvoorbeeld de mogelijkheid om radiouitzendingen via DAB+ even te pauzeren om later weer verder te gaan, maakt de nieuwe techniek het ook mogelijk om plaatjes mee te sturen. Woordvoerders van Radio 538 Groep en STER laten aan Emerce weten de mogelijkheden hiervan te bestuderen.

Theoretisch is het dus mogelijk dat tijdens de commercials ook afbeeldingen worden meegestuurd. In de praktijk blijkt echter dat veel DAB+ ontvangers niet over ruime displaymogelijkheden beschikken.

Overigens zal radiozender 100%NL samen met de Chinese fabrikant Sangean binnenkort een eigen DAB+ radio op de markt brengen.


EDITORS' CHOICE