Musical Fidelity V-Serie V90DAC DA-converter

Musical Fidelity vernieuwt de V-Serie met een nieuwe generatie DA-converter, de V90DAC. Audio-enthousiastelingen zagen de V-Serie in 2008 ten tonele verschijnen; een serie compacte componenten bedoeld om menigeen op het pad van de betere muziekweergave te brengen.

Inmiddels zijn we toe aan de derde generatie van V-Serie componenten, en kunnen we zien dat de serie is uitgegroeid van een bijna experimenteel aandoend doosje naar een mini-component met allure. Het eerste model uit de nieuwe lijn dat nu in het spotlicht komt te staan, is de V90DAC.

Op het eerste gezicht is er aan de achterzijde van de V90DAC niets meer veranderd dan een extra optische TOSlink ingang, maar 'laat deze schijn je niet bedriegen', aldus de importeur; naast het feit dat de behuizing nog solider aanvoelt dan de vorige uitvoering, is er op technisch vlak fors geïnnoveerd. We hebben hier te maken met een echte 32-bit 192 kHz upsampling re-clocking, sample-rate conversion DA-converter.

"Met de coaxiale en optische digitale ingangen is de V90DAC al de ideale partner voor de enorme reeks digitale apparaten die ons vandaag de dag ten dienste staan en kunnen profiteren van een betere omzetting van het digitale naar het analoge. Maar ook komen Mac en PC computers, muziekstreamers en set-top boxen aan hun trekken door de USB verbinding met asynchrone datastroom. Met vervormingswaarden die nauwelijks nog meetbaar zijn (0,00025% op 1 kHz) en een nagenoeg vlakke frequentierespons, zijn er maar weinigen die dergelijke specificaties waarmaken op een dergelijk prijsniveau."

"Samenvattend: technisch en gehoormatig echt goed, budgettechnisch wellicht nog beter. Een waardige opvolger van één van de meest succesvolle DA converters ooit."

Zoals gezegd wordt het oog ook verwend. Je zou kunnen zeggen dat in vergelijking met de vorige V-Serie het roer volkomen is omgegooid. We vragen ons af welke componenten in de nabije toekomst de V90DAC zullen volgen. Stay tuned!

De V90DAC is per direct verkrijgbaar bij de betere audiospeciaalzaak voor € 275,-. 

MERK

EDITORS' CHOICE