NIEUWSGefen

Gefen USB-DAC/Interface

Redactie HiFi.nl | 03 juli 2013 | Gefen

GTV-192KUSB-2-ADAUD. Het leek er even naar dat we zowaar in het bezit gekomen waren van een lanceercode voor een intercontinentale ballistische raket, maar nader onderzoek leert dat het hier wel degelijk om een nieuwigheid van Gefen gaat. Nu ja, van Gefen TV eigenlijk. Een soort submerk van Gefen is dat.

Het apparaatje in kwestie is – met afmetingen van 86 x 86 x 34 mm – overigens maar nét groot genoeg om het typenummer er helemaal op te krijgen.

Je zou kunnen stellen dat de GTV enzovoort enzoverder een USB-DAC is, maar dat is niet het volledige verhaal. Het apparaatje is primair ontworpen om dienst te doen als brug tussen een pc of Mac – als je hem met een pc wil gebruiken moet je een paar drivers installeren, bij een Mac is dat niet eens nodig – en je geluidsinstallatie. Daarbij kan de GTV naar keuze ingezet worden als USB-DAC of als een digitale interface. In dat laatste geval wordt geluid dat binnenkomt via USB omgezet naar een optisch digitaal signaal. De Gefen TV kan signalen met een resolutie tot 192 kHz/24 bit verwerken. En hij heeft ook een hoofdtelefoonuitgang.

De – vooruit dan maar! – GTV-192KUSB-2-ADAUD kost € 159. Meer informatie en de betreffende dealers vind je via de importeur.

MERK

EDITORS' CHOICE