REVIEWSugden

Sugden Audio A21SE Versterker en CD21 Fusion CD-Speler

Het is alweer augustus 2009 dat ik voor de eerste keer kennis mocht maken met het in Nederland helaas nog steeds behoorlijk onbekende audiomerk Sugden Audio. De toen door mij geteste versterker en cd-speler uit de instap Mystro serie, maakten diepe indruk. En al snel was ik op slag verliefd op deze sober uitgevoerde en vooral (h)eerlijk klinkende producten van deze kleine Engelse fabrikant.

Inmiddels is het 2013 en is het merk door beƫindiging van de activiteiten van de toenmalige importeur, overgegaan naar het gedegen importeurschap van het Belgische Hifi Corner Trading. Dit keer zijn het twee producten uit de hoger geprijsde A21 serie die hun opwachting in mijn luisterruimte maken. Zal de geschiedenis zich nogmaals herhalen?

Uit Music Emotion - Maart 2013

Voordat ik van start wil gaan met de test van deze twee apparaten, moet mij toch van het hart dat ik totaal niet snap waarom dit merk niet een veel grotere landelijke, Europese of zelfs wereldwijde bekendheid geniet. De geboden kwaliteit is echt serieus hoog en de vraagprijs zonder meer vriendelijk tot zelfs scherp. Voeg daarbij de enorme ervaring van deze fabrikant sinds 1960(!) en de bewezen lange levensduur en mijn rij vraagtekens wordt langer en langer.

Toch zijn er na enig nadenken toch wel verschillende redenen te bedenken waarom dit merk niet een grotere naamsbekendheid geniet. Allereerst is Sugden Audio een typisch conservatief Engels bedrijf. Men vervaardigd al vele jaren vooral producten waar het echt goed in is, maar maakt verder nooit reclame, blaast niet hoog van de toren met de nieuwste gladde marketing slogans en houd zich verre van welke hype dan ook.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE