REVIEWEstelon

Estelon X-Series

Luidsprekers in de woonkamer blijft vaak een discussiepunt. Dat is zeer opmerkelijk, want in huiskamers zijn vaak objecten te vinden die duidelijk esthetische vragen oproepen. Het heeft vast te maken met motivatie. Voor een echte muziekliefhebber zal zoiets nauwelijks een rol spelen.

Het probleem ontstaat meestal als de partner van de muziekliefhebber zo'n passie niet deelt. Maar dan heb je ook problemen met je verzameling uitheemse diersoorten die in de gordijnen hangen en wordt de kamer ontsierd door terraria, aquaria, slingerpalen, benches en de benodigde infrastructuur om die biotopen op orde te houden. Aan de andere kant zijn veel high-end -luidsprekers ook niet echt designvriendelijk. Aandacht voor vormgeving is vooral te vinden in het midfi -segment. Estelon is een merk dat high-end weergevers verpakt in een aantrekkelijk ontwerp.

Uit Music Emotion - Maart 2013

Estelon bestaat nog niet zo lang, maar oprichter Alfred Vassilkova houdt zich al 25 jaar bezig met de ontwikkeling van luidsprekers. De weergevers worden ontworpen en gebouwd bij Alfred & Partners in Estonia. Het bedrijf is naast een luidsprekerbouwer ook een designstudio en denktank.

De ontwikkeling van de Estelon-modellen begon in 2006. De luidsprekers kenmerken zich door hun 'design-uiterlijk'. Maar, de sierlijke en slanke vormgeving is wel gebaseerd op 'form follows function'. Estelon noemt dat het E-lon cabinet. Wie niet direct ziet dat het om luidsprekers gaat, kan denken dat er een tweetal 'modern art' kunstwerken in de huiskamer staan.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE