NIEUWSSharp

Sharp introduceert 's werelds grootste LED-TV


Redactie HiFi.nl | 18 juni 2013 | Sharp

Sharp Electronics Benelux heeft vandaag laten weten de grootste LED-TV ter wereld nu ook in Nederland beschikbaar te hebben. De 90-inch LC-90LE757 heeft een hoogte van ruim 1,2 meter en is er een uit de AQUOS 3D LED-serie. Voor de beeldkwaliteit mag het nieuwste type XGEN 3D-paneel zorgen, in eigen huis ontwikkeld.

Het scherm werd afgelopen zomer op de IFA voor het eerst getoond, in het kader van de honderdste verjaardag van het merk. In januari in Las Vegas lag de focus op 4K en zelfs 8K.

Alex van der Noll, Manager Product Marketing Consumer Electronics bij Sharp Electronics Benelux: “Als je op zoek bent naar de grootste TV, dan hoef je niet langer te wachten. Het formaat en de beeldkwaliteit van onze 90-inch AQUOS LED-TV overtreffen alles wat LED-TV's de consument tot dusver te bieden hadden. De TV biedt een kijkervaring waarbij je volledig wordt meegenomen in de actie.”

Van der Noll vervolgt: “Hoewel de LC-90LE757 heel groot is, hebben we een licht en plat ontwerp gecreëerd, zodat de TV in zo veel mogelijk woningen past. De kijker kan vanaf een afstand van slechts 3,5 meter genieten van de beste beeldkwaliteit. Het enorme formaat maakt de kleinste details zichtbaar.”

Het topmodel in de AQUOS-serie biedt een HD-resolutie van 1080p, dankzij het XGEN 3D-paneel en een speciale beeldprocessor. De TV biedt scherp gedefinieerde bewegende beelden dankzij de Active Motion 200Hz-technologie van Sharp en Full HD active 3DTV; "ideaal voor filmliefhebbers en sportfans die van actie houden".

De LC-90LE757 is via de open browser van het AQUOS NET+-platform verbonden met een verscheidenheid aan content. Het platform maakt surfen op internet, naadloze integratie met mobiele apparaten en toegang tot diverse on-demand portals mogelijk. Bovendien is de TV geschikt voor Skype en werkt deze samen met de nieuwe AQUOS Remote Lite app van Sharp, voor iOS en Android. Dit biedt de gebruiker een gebruiksvriendelijke manier om op internet te surfen. Een smartphone of tablet wordt hiermee een volledig functionele afstandsbediening.

Het model beschikt over een ingebouwde triple HD-tuner (DVB-T/DVB-C/DVB-S2) en een mediaspeler waarmee foto-, video- en muziekbestandsformaten vanaf een USB-stick of rechtstreeks via een thuisnetwerk kunnen worden weergegeven.

Geinige aanvullende functie: de optionele Wallpaper-modus, die de TV in stand-by-modus in een kunstwerk of een fotolijst kan veranderen. Het beeld wordt daarbij met een laag helderheidsniveau weergegeven, zodat de weergave op een ‘echte’ foto lijkt die volledig bij de stijl van de kamer kan aansluiten. 

De 90-inch TV is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 12.999.

Kijk ook eens op onze Beeld Special

EDITORS' CHOICE