NIEUWSMcIntosh

McIntosh MT5 draaitafel - vinylfans opgelet

Redactie HiFi.nl | 17 juni 2013 | McIntosh

Het is geen geheim dat de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas veel te groot is om volledig te kunnen verslaan, ook als je er met meerdere redacteuren heenreist. Maar dat we déze introductie van McIntosh vijf maanden later nog altijd niet gespot hadden, dat is toch wel even slikken.

Aan de andere kant is de Amerikaanse, op de CES gepresenteerde nieuweling pas net aan de overzijde van het Kanaal in Engeland gearriveerd, en hebben we over beschikbaarheid in Nederland dan ook nog niets vernomen, dus mogelijk duurt het nog even voordat wij 'm live gaan zien. Desalniettemin willen we deze vondst graag even delen: de McIntosh MT5 draaitafel:

De MT5 precision turntable is een compleet draaitafelpakket dat 'meer is dan de som der delen'. Ontworpen volgens strenge normen is de nieuwe draaitafel van het merk onder meer uitgerust met een high performance motor-aandrijving, precisie toonarm en een hoge output moving coil cartridge. De verlichte, magnetisch zwevende schotel produceert een uitnodigende gloed, die volgens de trotse Amerikanen zeker een conversatiestarter onder vrienden en gasten moet zijn.

Naalddruk, anti-skate kracht, cartridge overhang en armhoogte zijn vooraf in de fabriek afgesteld, terwijl geavanceerde magnetische lagers en een nauwkeurige riemaangedreven motor platen moeten draaien met absolute stabiliteit en rust. Met behoud van de bekende McIntosh styling, zo kunnen we wel zien - hij lijkt sowieso uiterlijk weinig af te wijken van de bijna zes jaar geleden geïntroduceerde MT10 (zie video onderaan), al is deze wat minder plomp - en dus een stuk eleganter. Het chassis van de MT5 is volledig opgebouwd uit materialen gebruikt om geluid, resonantie en kleuring te onderdrukken. Een nauwsluitende stofkap is uiteraard aanwezig om de bewegende delen te beschermen.

De MT5 is in Engeland inmiddels al gearriveerd, waar de draaitafel voor ongeveer 7500 pond van eigenaar verwisselt. Prijs en beschikbaarheid in Nederland durven we nog niet te melden, maar dat gaan we zeker even polsen bij de importeur. Wordt vervolgd!

*UPDATE: Importeur New Transtec laat weten dat Nederland bij de tweede levering vanuit McIntosh wel van de partij is, nadat de eerste batch snel uitverkocht. We kunnen de MT5 in juli verwachten, standaard geleverd met een Sumiko Blue Point High Output MC Cartridge, voor een adviesprijs van €8500,-. 

MERK

EDITORS' CHOICE