REVIEWGoldenEar

GoldenEar Technology Triton Two en Supersat 50 luidsprekers

Wat bezielt een gerenommeerde Nederlandse high-end importeur, om vandaag de dag nog een bijzonder uitgebreide serie modellen van een compleet nieuw luidsprekermerk in het assortiment op te nemen? Het antwoord op die vraag is eigenlijk vrij gemakkelijk te geven.

Ook al betreft het hier een volledig nieuw merk, de ontwerpers zijn dat zeer zeker niet. Voor GoldenEar, hebben zij hun sporen al ruimschoots verdiend door sinds 1972 aan het hoofd van verschillende wereld leidende luidsprekermerken te staan. Voeg daarbij nog een heel goede prijs/kwaliteitsverhouding in samenwerking met een uitgekiende flexibiliteit en mijn interesse in deze nieuwelingen is gewekt.

Uit Music Emotion - Februari 2013

Het is midden 2012 als ik voor een redactievergadering importeur More Music bezoek. De sfeer is er zoals altijd gemoedelijk en gastvrij en wanneer ik de hoofdruimte binnenloop wordt mijn aandacht meteen getrokken door de weergave die ik denk te horen van een in de lengterichting opgestelde set.

Typisch Avalon met Spectral, MIT en dCS, denk ik bij mijzelf. Want wat ik hoor is die kenmerkende natuurlijke weergave, die bestaat uit een zeer uitgewogen ruimtelijke en tonaal correcte balans, ingebed in een dermate vanzelfsprekende weergave, die ik altijd zo kenmerkend vind voor bovengenoemd drietal. Mijn overpeinzingen worden vervolgens zacht verstoord als More Music directeur Martin Odijk mij naast de vraag of ik soms koffie wil, ook terloops vraagt wat ik van zijn nieuwste merk vind. 'Eh, nieuwste merk?', kijk ik hem verbaasd vragend aan. 'Ja', zegt Martin, 'die satelliet luidsprekers die pal naast de Avalon Indra's staan te spelen'.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE