NIEUWS

Tweedehandsrubriek HiFi.nl wordt betaalde dienst

Redactie HiFi.nl | 01 mei 2013

Een groot deel van de hifi-verkoop vindt op tweedehandsniveau plaats: muziekliefhebbers die onderdelen van hun set verkopen, of zelfs hun complete systeem van de hand doen, om plaats te maken voor de volgende stap in hun hifi-avontuur.

Daar weer een aanzienlijk deel van vindt plaats op HiFi.nl/tweedehands. Sterker nog, die handel tekent voor een belangrijk deel van de dagelijkse cijfers van onze website: jaarlijks zo’n tien miljoen paginabezoeken in deze rubriek alleen! Het is dan ook niet alleen een leuk en handig onderdeel van onze hobby, maar vaak ook de enige manier om legendarische of fraai vormgegeven apparatuur uit vervlogen tijden op de kop te kunnen tikken.

Grootste marktplaats
Handig natuurlijk, want in onze Tweedehands rubriek kan de geïnteresseerde liefhebber vanuit zijn of haar luie stoel op het gemak zoeken in het totale aanbod, dat dagelijks bovendien behoorlijk uitgebreid wordt. Ook voor de verkoper is deze tweedehandsafdeling ideaal: alle gelegenheid om de aangeboden waren, voorzien van de nodige toelichting en ondersteunend beeldmateriaal, op de juiste digitale marktplaats uit te stallen – op het grootste platform voor gelijkgestemden in zijn soort.

Een van de moeilijkste onderdelen van de tweedehands aan- en verkoop is het vaststellen van de prijs – in een handleiding die we over de Tweedehandsrubriek publiceerden, deelden we al enkele overzichtelijke richtlijnen. Dat men op de digitale markt van ons podium erg goed in die prijsstelling slaagt, blijkt vervolgens wel uit de statistieken: zo’n zeventig procent van de verkopen vinden plaats op basis van de aangeboden verkoopprijs.

De statistieken van HiFi.nl/tweedehands op een willekeurige dag

Snel, Veilig & Betrouwbaar
Het merendeel van de kopers en verkopers op HiFi.nl heeft goede bedoelingen, en is betrouwbaar. Aangeboden (en uiteindelijk overeengekomen) prijzen komen op een transparante en eerlijke manier tot stand, goederen worden verstuurd zoals afgesproken en de betalingen worden netjes op tijd afgehandeld. Bovendien worden verkopen vaak binnen enkele dagen na plaatsing al afgerond; de slagingsfactor is dus niet alleen erg hoog, het verloopt ook nog eens vrij vlot.

Helaas is er ook een klein aantal mensen dat misbruik maakt van het vertrouwen van anderen. Regelmatig komen er advertenties voorbij, vaak inderdaad ook te mooi om waar te zijn, waarbij sprake is van (poging tot) oplichting. Om de veiligheid en de eigenschappen die de Tweedehandsrubriek al sinds de oprichting van HiFi.nl in 1999 kenmerken – lees: veilig, betrouwbaar, snel en zonder gedoe hifi (ver)kopen – te kunnen waarborgen, hebben we in navolging van vermaarde digitale handelsplaatsen als Marktplaats.nl besloten om van HiFi.nl/tweedehands ook een betaalde rubriek te maken.

Betaalde advertenties vanaf 1 juni 2013
Dat betekent dat de tweedehandsrubriek per 1 juni een betaald onderdeel van onze website wordt. Het aanbieden van tweedehands hifi krijgt een universeel tarief van 9 euro 50 per advertentie. Even een aanpassing, maar uiteindelijk slechts een klein percentage van de bedragen waarbij de apparatuur op onze website van eigenaar verwisselt. Bovendien staat de advertentie dan drie maanden in de schijnwerpers (én: voor HiFi.nl Community-members is de eerste advertentie gratis). Daarnaast geldt de verandering alleen voor nieuwe advertenties vanaf 1 juni; alle bestaande advertenties die nu online te vinden zijn, lopen automatisch nog tot zes maanden gratis door.

Zodoende willen we de bestaande kwaliteit en veiligheid verbeteren en waarborgen, en het niveau van deze rubriek behouden - tweedehands verkoop zonder gedoe, en al bijna vijftien jaar een begrip. 

Nog geen lid van de HiFi.nl Community?


EDITORS' CHOICE