NIEUWS

High End Audiovogels: The Vario’s

Tijdens High End München kijken we natuurlijk niet alleen bij de ons al bekende merken, maar proberen we de blik af en toe ook eens te verruimen. Zo viel ons oog op een opvallende speakerlijn die de naam The Vario’s heeft meegekregen. Of ze vernoemd zijn naar The Vario Crew, het onderdeel van de bekende maffiafamilie Lucchese uit New York dat model stond voor de film Goodfellas, is ons niet bekend. Maar geinig zijn ze zeker.

The Vario’s is een Italiaans product dat is ontstaan uit “het verlangen om muziek een compleet nieuwe identiteit te geven”. Grote woorden van project designer Camillo Di Rocco, algemeen directeur Vittorio Monaco en designer/tekenaar Massimiliano Bifulci, de drie oprichters van The Vario’s. In het MOC introduceerden zij hun lijn die bestaat uit vier modellen: de JR, SR, MRT en ROY 2.1.

De JR is een table top speaker, terwijl de SR gezien kan worden als een soort van boekenplankspeaker. De MRT is dus nog eens een maatje groter. ROY 2.1 is een passieve sub en met zijn snor een soort pater familias. De andere drie modellen komen in twee varianten: een jongens/mannen- en een meisjes/vrouwenversie, met respectievelijk de namen Vincent en Lola. De achttien kilo (!) wegende MRT is daarnaast uitgerust met een bovenop de speaker geplaatste tweeter, die Tito is gedoopt.

Op hun website belooft The Vario’s nogal wat van de nieuwe speakers die - afgaande op de specs - in ieder geval meer zijn dan alleen grappig ogende luidsprekers. Over beschikbaarheid en prijzen in Nederland is ons vooralsnog niets bekend, maar we gaan er snel achteraan.

Lees alles over High End München 2013 op onze Special Page.


EDITORS' CHOICE