NIEUWSNeat

High End primeur: de Neat Motive SX

Tijdens High End München blijkt dat Neat Acoustics de Motive luidsprekerreeks aan een flinke revisie heeft onderworpen. Het resultaat is een geheel nieuwe speakerlijn: de Motive SX.

De nieuwe Motive SX lijn komt in de plaats van de huidige Motive lijn, die discontinued wordt.

De nieuwe serie vervangt de bestaande Motive lijn en bestaat uit drie modellen. De SX3 is een 2-weg boekenplankspeaker, die de plaats van de Neat Motive 3 inneemt. Daarnaast introduceert de Britse luidsprekerfabrikant twee vloerstaanders in het MOC. Allereerst de opvolger van de Motive 2; de 2-weg SX2. Topmodel in de serie is de SX1, een 2,5-weg ontwerp dat de huidige Motive 1 vervangt. Een bijpassende SXC center speaker wordt later nog toegevoegd aan de lijn.

De SX1 en SX3 (r) maken de serie vooralsnog compleet, later volgt nog een SXC Center speaker.

De belangrijkste wijziging in de Motive reeks is het gebruik van een nieuwe tweeter, de SXT. Deze heeft een nieuw ontworpen aluminium dome, zwart geanodiseerd voor extra stijfheid. Daarmee wordt de titanium koepel in de huidige Motive modellen vervangen. Daarnaast wilde Neat oprichter Bob Surgeoner een meer natuurlijk geluid vinden, wat na uitgebreid onderzoek resulteerde in een nieuwe driver.

Ook is de Motive SX-lijn voorzien van extra interne versteviging en demping, waardoor overspraak tot een minimum wordt beperkt, en is de bastuning verbeterd. De twee vloerstaanders maken gebruik van een neerwaarts gerichte baspoort, met ontluchting door een uitlaat in de plinten.

Dit setje Neat Motive SX2 luidsprekers blijkt puur voor de show, roze is geen standaardkleur.

De Neat Motive SX reeks is vanaf juli verkrijgbaar in de kleuren American Walnut, Black Oak, Natural Oak en Satin White. De vanafprijs begint bij 1085 pond per paar, prijzen in euro's zijn nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE